Öviken, lgh 202

Käringön, Orust Se på karta

2 075 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
29 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 3, hiss finns
Byggår
2007
Energiklass
D
Avgift
1 452 kr/mån
Driftkostnad
2 244 kr/år
Pris/m²
71 552 kr/m²
Antal besök
2 218
Dagar på Hemnet
3

Lugnet infinner sig redan på färjan ut till Käringön - måsarnas skri, havets rörelse och den friska luften gör att pulsen går ner och stressen - ja, den är som bortblåst. Tanken på den rofyllda balkongen, de härliga salta baden och vandringarna över klipporna fyller dig med glädje och lust.

När färjan angör bryggan på ön ser du redan Petterssons välkända krog som är öppen stora delar av året. Käringön är ett levande samhälle med bofast befolkning. Därför är livsmedelsbutik, fiskaffär, post, apotektsombud och systemutlämning öppna oberoende av säsong. Flera restauranger, hotell, gästhamn, tennisbana och minigolf finns också på ön.

Alla årstider är lika härliga på Käringön.

Vintern bjuder på ömsom yrsnö och horisontellt regn som slår mot rutorna. Under morgonpromenaden knarrar det under skosulorna och kylan biter lite i näsan. Promenaden går runt ön och kanske har havet frusit till is inne i vikarna och längs med klipporna. Ni kommer tillbaka till lägenheten rosiga om kinderna, kokar en kopp varm choklad och ni kryper upp i soffan med en riktigt bra bok.

Tussilagon börjar tränga sig upp genom marken och vittna om att nu är våren här. Ni börja njuta av vårsolen ute på balkongen insvept i en filt på ett varmt fårskinn. Hela säsongen ligger framför er och ni börjar så sakteligen planera sommarens ledigheter.

Sommaren med salta bad och ljumna kvällar på balkongen är given, men inte den enda årstiden du kommer att älska på ön.

Hösten med sitt hummerfiske och långpromenader i den krispigt höga luften. Ett stormpiskat hav där gässen går vita under Måseskärs fyr. Du tänker kanske med längtan på det fantastiska julbordet på krogen som skall intas med goda vänner lite senare.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Orust

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.