Hvitfeldtsgatan 11B

Kungshöjd, Göteborgs kommun Se på karta

6 150 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
89 m²
Balkong
Ja
Våning
4 av 6, hiss finns
Byggår
1904
Förening
BRF Carolus Rex
Om föreningen
Avgift
6 458 kr/mån
Driftkostnad
5 000 kr/år
Pris/m²
69 101 kr/m²

Högt upp i huset på lugna och attraktiva Hvitfeldtsgatan, bara ett stenkast från innerstadens puls välkomnas ni till denna generösa och representativa sekelskiftetsvåning. Kontakta fastighetsmäklaren för att boka enskild visning!

Sekelskiftesattributen visar sig genom pardörrar, profilerade dörrfoder, fotlister och djupa fönsternischer. Den väl tilltagna takhöjden är över 3 meter och taken är dekorerade med originalstuckatur och takrosetter. Ljuset strömmar in från högresta fönster i flera väderstreck och är tack vare burspråket oslagbart. Det generösa vardagsrummet på dryga 32 kvadratmeter tillsammans med den väl tilltagna takhöjden ger en känsla av storslagen volym och en trivsam atmosfär. De stora ytorna i vardagsrummet skapar en social utformning och blir den naturliga samlingspunkten för familj och vänner, härifrån kliver ni ut på den vackra smidesbalkongen som är på 8 kvadratmeter och rymmer såväl grill som utemöbler. Våningens välbevarade och vackra originalcharm har kompletterats med stilsäkra renoveringar i form av ljust målade ytskikt, ett kvalitativt inrett badrum och ett stilrent kök.

Köket erbjuder goda arbetsytor på naturstensbänken av märket Dekton arga och gott om förvaring där man nyttjat våningens takhöjd, modern maskinpark som i möjligaste mån integrerats på ett stilfullt sätt. Köket rymmer matplats för 4-6 personer.

Vidare in i sovrummet som är oerhört luftigt och rymligt med flertalet höga platsbyggda skjutdörrsgarderober. Badrummet är modernt och har renoverats i tidlösa material och färgval.

Hallen som har skjutdörrsgarderober för en sammanhållen och prydlig inredning och här har man på ett smart sätt dolt bostadens alldeles egna tvättutrustning bakom stilfulla garderobsdörrar.

Efter du klivit in i den vackra entrén tar ni er antingen via det praktfulla trapphuset med smidesräcke och mässingsdetaljer eller den moderna hissen upp till våningen.

Föreningen har en pittoresk och gemytliga innergård med gemensam uteplats, det känns som om man kommit in på en innergård i Italien.
Kungshöjd erbjuder verkligen något för alla. Både Vasastadens butiker och nattliv samt Linnéstadens rika utbud av restauranger och pittoreska kaféer ligger inom kort promenadavstånd. Dessutom finner ni Magasinsgatans stora utbud av butiker och kaféer ett stenkast från lägenheten.

Läs mer hos mäklaren
Residence Fastighetsmäkleri

Kontakta mäklaren

Linda Bundsen

Residence Fastighetsmäkleri
Mäklare Linda Bundsen, Residence Fastighetsmäkleri
0733476314

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.