Storgatan 16C

Kvarnholmen, Kalmar kommun Se på karta

2 800 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
58 m²
Balkong
Nej
Våning
3 av 5, hiss finns ej
Byggår
1915
Förening
BRF Apotekaren
Om föreningen
Avgift
3 861 kr/mån
Driftkostnad
4 760 kr/år
Pris/m²
48 276 kr/m²

Nu finns tillfället att förvärva en unik 2:a i sekelskiftesstil mitt på Kvarnholmen. Mer centralt än såhär går inte att bo. Trots att du befinner dig mitt i stadskärnan med stadens puls så störs du inte av ljudet utanför på grund av byggnadens konstruktion. Huset som har anor från tidigt 1900-tal byggdes för bank- och bostadsändamål och ritades av arkitekten A. Stoltz i Malmö.
Husets fasad har dekorativa detaljer med avsikten att utseendet skulle få betraktaren att tas tillbaka till Kvarnholmens bebyggelse under 1600-talet.

Under 2017 renoverades stora delar av huset till bostadsrätter och en av dessa är denna 2:a på 58 kvm på tredje våningen. Bostaden har en personlig prägel med medvetna designval och liknar ingen annan. Med dess unika stil där varje detalj är väl genomtänkt har man lyckats skapa ett boende i äldre karaktär med moderna inslag. Exempelvis har vi den höj- och sänkbara sängen importerad från Frankrike. Sängens funktion bidrar till att maximera sovrummets yta så man även får möjlighet till en walk in closet.

Med denna fantastiska bostad får du allt det som kännetecknar sekelskiftesstilen som exempelvis takhöjden. Här har du 3.40 meter mellan golv och tak och dessutom flera stora fönsterpartier. Bara i vardagsrummet får du tre stycken ljusinsläpp. Du får även ett fint golv i stavparkett, väggar med mörk träpanel och tak med pampig rosett.

Detta är en våning där varje betraktare kan se att säljaren haft ett gott öga för detaljer och lösningar.

Ni är varmt välkomna på visning och för att boka in er, hör av er till Julia Albertsson på tele: 072-8884235 eller mail: [email protected]

NOTIS: Vill man så finns möjligheten att köpa till en del av möblerna.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Kalmar

Kontakta mäklaren

Julia Albertsson

HusmanHagberg Kalmar
Mäklare Julia  Albertsson, HusmanHagberg Kalmar
0728884235

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.