Karlbergastigen 6

Lina, Södertälje kommun Se på karta

2 800 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
98 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 3, hiss finns
Förening
BRF Karlberga 1
Om föreningen
Energiklass
F
Avgift
5 563 kr/mån
Driftkostnad
7 200 kr/år
Pris/m²
28 571 kr/m²

Året var 1900 den 7 augusti när handskmakaren Carl Malmberg fick bygglov att uppföra ett större boningshus på fastigheten. Byggnaden skulle enligt bygglovet ha ett tak av svartmålad plåt och väggar av minst 45 cm tjocklek samt en våningshöjd om minst 279 cm. Huset stod klart för inflyttning hösten 1901. Byggmästaren hette C.E. Carlsson.

Nu står jag här i lägenheten drygt 120 år senare. Mycket har hänt genom åren (jag har som en bifogad fil på vår hemsida med historien om huset och dess ägare) trevligt författad av Göran Gelotte från 1999 - om du vill veta mer.

Lägenhet nr 5, i Brf Karlberga 1, som nu är till salu, tillhör en del av utbyggnaden av ursprungshuset som gjordes 1929, då det var Internatskola för flickor i byggnaden. Förutom en pampig entré så möts du av ett ljust och rymligt möblerbart trapphus med hiss. Lägenheten ligger en våning upp i huset och har en balkong i sydvästläge. Nuvarande ägare, som var med från början, fick välja utformningen på lägenheten. Ursprungligen var det nog tänkt att denna lägenhet på 98 kvm skulle vara en fyrarummare med 3 sovrum och två badrum. Ägaren valde att göra denna lägenhet till en tvårummare, med ett generöst lyxigt sovrum med hel garderobsvägg. De två höga fönstren och takhöjden på 3 meter gör att rummet känns väldigt ljust och luftigt. På golvet ligger ekparkett och väggarna är nyligen ommålade i en varm ljusgrå ton.

Det som slår mig mest när jag kommer in i sällskapsutrymmet är det fantastiska ljuset från de höga fönstren i tre väderstreck, atmosfären och takhöjden på ca 3 meter. Den öppna planlösningen, med kök, vardagsrum och matplats, gör det lätt att umgås med vänner och familj. Tänk att stå och laga middag tillsammans, att kunna prata och umgås medan gästerna njuter av en drink vid bardisken, eller få avsluta middagen med en kaffe på balkongen och se solen gå ner i väster! I kök och entré ligger det ett praktiskt klinkergolv med golvvärme, viket gör det lätt att hålla rent. I resten av vardagsrummet och matplatsen ligger ekparkett på golvet, väggarna är nymålade i varm ljusgrå ton. Att ha två toaletter känns också lite lyxigt men också skönt om man är flera i familjen. Båda badrummen är helkaklade och har klinkergolv med golvvärme.

Jag har försökt att förmedla lita av känslan med texter och bilder, men jag tror du måste uppleva lägenheten på plats! Är du intresserad, anmäl gärna ditt intresse och boka in dig på någon av visningarna. Välkommen!

Läs mer hos mäklaren
Florin Partners

Kontakta mäklaren

Anders Liedholm

Florin Partners
Mäklare Anders  Liedholm, Florin Partners
070-6990552