Skolgatan 19

Övre Slotts, Uppsala Se på karta

1 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
42 m²
Balkong
Nej
Byggår
1885
Förening
BRF Ladugården
Om föreningen
Avgift
2 638 kr/mån
Driftkostnad
4 800 kr/år
Pris/m²
47 500 kr/m²

Välkommen hem till denna vindstvåa i hus byggt 1885 belägen i ett av Uppsalas absolut mest eftertraktade kvarter i Övre Slotts. Förutom ett utmärkt läge och en spännande bostad med bevarad sekelskiftescharm, är det utsikten över takåsarna som gör denna lägenhet till något alldeles speciellt.

Bostaden tar emot via en rymlig hall/matplats med stort ljusinsläpp och fin utsikt över takåsarna. Härifrån leds ni till köket via en passage utrustad med toalett och duschkabin (obs måste renoveras). Köket går i vitt utförande och erbjuder gott om såväl skåpförvaring som arbetsytor. Tillbaka i hall/matplats leds ni via fin originaldörr in i det öppna allrummet. Här finns gott om plats för såväl soffgrupp som sovplats i nisch. I rummet finns även stort ljusinsläpp samt tillgång till inbyggd garderob och en rejäl kattvind som i dagsläget nyttjas som klädkammare. Till bostaden hör dessutom ett förråd beläget på samma våningsplan.

Fördelarna med detta fantastiska bostadsläge är många. Till en början är Övre Slotts ett fantastiskt mysigt område, lite av Uppsalas "Gamla stan" med sina vägar i brosten, pittoreska gränder, flertal caféer och restauranger, ett rikt nationsliv och så mycket mer. I området finns även ett flertal parker med exempel som den Engelska parken med sina härliga grönområden ett stenkast bort. Ett par minuters promenad och ni är nere vid Fyrisåns kant och stationen/resecentrum når man på ca tio minuters promenad. Ypperligt läge även för den studerande då ni har kort promenadavstånd till flera stora universitetsbyggnader såsom Ekonomikum, Blåsenhus, Engelska parken (Humanistisk centrum) och Carolina Rediviva.

Välkommen hem!

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Uppsala