Slussgatan 14 U5

Slussen, Malmö kommun Se på karta

2 295 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
53 m²
Våning
1 av 4, hiss finns ej
Byggår
1906
Förening
BRF Gustav
Om föreningen
Energiklass
E
Avgift
3 029 kr/mån
Pris/m²
43 302 kr/m²
Antal besök
2 064

I de anrika och välkända SJ-husen finner vi denna charmiga sekelskifteslägenhet med flertalet kvalitéer och många bevarade detaljer från byggåret som samspelar snyggt med ett renoverat kök och badrum.

Bostaden är belägen i Brf Gustav som med sin blomstrande innergård med många sociala ytor tillhör en av Malmös vackraste. Huset är ritat av arkitekten Folke Zettervall som blev år 1898 statens Järnvägars chefsarkitekt och var det fram till 1931.

Väl inne i bostaden erbjuds en takhöjd på ca 3 m, fungerande braskamin, höga golvlister, djupa fönsternischer, brädgolv i original, framtagen tegelvägg samt stora fönsterpartier med lummig utsikt mot innergården. Bostaden befinner sig en halv trappa upp, är genomgående och är i princip helt insynsfri! Allt detta i en välkänd bostadsrättsförening med en välskött ekonomi, låg belåningsgrad och bra månadsavgift!

Man värnar om huset och dess historia, äger tomten, har flera omfattande renoveringar bakom sig och en solid ekonomi med bra lånebild. Källar- och vindsförråd hör till lägenheten. I den lugna, grönskande, välskötta & nyrenoverade innergården kan man njuta av varje årstid. Här stannar solens värme och vindarna har svårt att ta sig in. Slussgatan är verkligen en underbart bevarad gata, de gamla SJ-husen står stadigt kvar efter mer än 110 år.

Läget vid Slussen är ett av de områdena i Malmö som genomgått en livfull förändring de senaste åren. Här bor man med gångavstånd till City och Centralstationen! Ett kvarter bort ligger Drottningtorget där nya restauranger och uteserveringar såsom Boulebaren med vackra gamla sekelskifteshus runtomkring. Åt andra hållet ligger Värnhemstorget som är en av Malmös största knutpunkter med alla tänkbara bekvämligheter såsom dagligvaruhandel, busspendling till Lund och övriga Skåne.

Välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Malmö City

Kontakta mäklaren

Eric Roberts

SkandiaMäklarna Malmö City
Mäklare Eric Roberts, SkandiaMäklarna Malmö City

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.