Erstagatan 16

Södermalm - Katarina/Sofia, Stockholms kommun Se på karta

4 495 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
48 m²
Balkong
Nej
Våning
4 av 5, hiss finns
Byggår
1929
Förening
BRF Flaggan 5
Om föreningen
Avgift
2 987 kr/mån
Pris/m²
93 646 kr/m²
Antal besök
2 603

Högt upp i huset återfinns denna mysiga och vackert renoverade bostad med supermysigt läge på Söder. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som effektiviserar ytan och möjliggör för generösa möblemang i såväl vardagsrum som sovrum. Många vackra detaljer finns bevarade såsom speglade dörrar, spröjsade fönster, snygga beslag och spanjoletter mm. Till det ska också tilläggas den vackert oljade fiskbensparketten höga golvsocklar och en tilltagen takhöjd vilket ger en elegant känsla till bostaden. Det höga och fria läget tillför också något speciellt till hemmet och du kan njuta av ett härligt ljusflöde och fin kontakt med himlen.

När bostaden totalrenoverades tänkte man inte bara till när det gällde det estetiska utan man satsade också ordentligt på funktion. Sovrummet anpassades så det inrymmer en ordentlig dubbelsäng, i hallen bevarades det tilltagna garderoberna och ytterligare tre garderober adderades för maximal förvaring. Badrummet utrustades med tvättmaskin och i köket finner du en fullständig maskinell utrustning med såväl diskmaskin som integrerad mikro mm.

Som boende i Brf Flaggan 5 ka du även njuta av en härlig grönskande innergård där det finns gott om utrymme för stora grillmiddagar. Utanför lägenhetsdörren finns även en trivsam trapphusbalkong som med sitt höga och fria läge gör att du här kan njuta av solen från mitt på dagen till kväll. Föreningens ekonomi är god med bra resultat och en bra belåning. Den kommersiella lokalen ger goda intäkter och den kvarvarande hyresrättslägenheten är en bra dold tillgång för framtiden.

Med ett läge som detta är det enkelt att förstå att man trivs. Och faktum är att för många av dem som flyttat till denna del av Södermalm så har man svårt att sedan tänka sig något annat. Lugnet som infinner sig efter en kort promenad från Nytorgets folkliv, du är omgärdad av trevliga promenadstråk genom Vitabergsparken eller utsiktsplatserna vid Fjällgatan och Åsöberget. I kvarteren har även flertalet av söders bästa restauranger öppnat med populära vinbaren Foli, prisbelönta Pats Place och Cafe Nizza bara för att nämna några. Kommunikationerna är mycket goda med buss 2 direkt utanför porten, flertalet andra bussar samt nattbuss från city stannar också utanför. Expansionsplanerna för tunnelbanan kommer sedan också göra allt ännu bättre!

Läs mer hos mäklaren
Svenska Mäklarhuset Hammarby Sjöstad

Kontakta mäklaren

Andreas Bratt

Svenska Mäklarhuset Hammarby Sjöstad
Mäklare Andreas Bratt, Svenska Mäklarhuset Hammarby Sjöstad
0704-23 90 78

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.