Ringvägen 153B

SoFo, Stockholms kommun Se på karta

3 695 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
37 m²
Balkong
Nej
Våning
1 av 5, hiss finns
Byggår
1927
Förening
BRF Räfsan 153
Om föreningen
Avgift
2 561 kr/mån
Pris/m²
99 865 kr/m²

Granne med Lilla Blecktornsparken! I kvartet Räfsan erbjuds en hänryckande tvårummare med många fina egenskaper i ett absolut toppskick. Här väntar väl utnyttjade kvadratmetrar och ytor att umgås på, den sociala planlösningen passar både för singeln och paret. Mängder av fina originaldetaljer finns bevarade från husets uppförande. Tillsammans med fiskbensparketten, som sträcker från hall in i vardagsrummet, och väl avvägda kulörer i lägenheten skapas ett ombonat och harmoniskt hem. Stor och välkomnande hall med generösa förvaringsmöjligheter leder er in till ett socialt vardagsrum. Här finns gott om utrymme för matplats och loungedel, matplatsen rymmer det stora sällskapet. Badrummet är stambytt med klinkergolv och helkaklade väggar. Kök i modern stil med fina arbetsytor och fönster med spröjsverk.

Välkomna till kvarteret Räfsan! Hudiksvallssonen Albin Stark är upphovsman till ritningarna för föreningens bostadshus, bestående av ett gathus samt en gårdsflygel. Byggnaderna, i korsningen av Ringvägen och Katarina Bangata, stod färdiga 1930. Stark är upphovsman till flera biografer i Stockholm, bland annat en av stadens få kvarvarade singelbiografer 'Bio Rio' i Hornstull samt 'Chinateatern' vid Berzelii Park. Föreningens hus har idag den tredje högsta kulturhistoriska klassificeringen hos Stockholms Stad och anses som av positiv betydelse för stadsbilden och av visst kulturhistoriskt värde. 

Kvarteren erbjuder en unik mix av både grönområden och trendiga barer, restauranger och shopping. Intill huset ligger Bjurholmsplan i skyddat läge. Malongenparken och populära Nytorget nås ett kvarter bort. Blecktornsparken, både stora och lilla, endast ett stenkast bort. Flertalet prisade restauranger och barer finns att tillgå, däribland Bleck, Urban Deli och Vina. I Ringens Köpcentrum finns välsorterade mataffärer och shopping. Området erbjuder populära stråk för löpturen runt Årstaviken. Lockar träningspass inomhus finns även brett utbud av träningslokaler och utegym. Kommunikationerna till kvarteren kan knappast bli bättre. Bekvämt med flertalet busslinjer runt knuten såsom 3:an och 59:an, samt 4:an, 74:an och 57:an vid Skanstull. Till Skanstull tar benen dig på 5 min där du även hittar tunnelbanan (grön linje).

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Södermalm

Kontakta mäklaren

Johan Sandberg

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Södermalm
Mäklare Johan Sandberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Södermalm
070-162 74 26