Släggbacken 1

Solna kommun Se på karta

2 495 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
58 m²
Balkong
Ja
Byggår
1965
Förening
BRF Talgoxen 1 och 3
Om föreningen
Avgift
3 294 kr/mån
Pris/m²
43 017 kr/m²

Välkommen till Släggbacken 1!
Här hittar ni en fräsch, ljust och stambytt lägenenhet (2021) med en balkong i härligt söderläge!

Missa inte chansen att förvärva denna välplanerade tvåa mitt i populära Huvudsta!
Här bor du i en fantastisk lägenhet med väl tilltagna rum och utmärkta förvaringsmöjligheter.
Lägenheten har stora fönsterpartier som fyller lägenheten med ett härligt ljusflöde. Köket har ljusa skåpluckor, gott om förvaring och med matplats för fyra.
Vardagsrummet har plats för större soffgrupp, matsalsbord samt tillhörande möblemang. Från vardagsrummetnår man den rymliga balkongen i söder. Det stora sovrummet har plats för dubbelsäng samt plats för skrivbord. Hallen har en säkerhetsdörr, vägg med platsbyggda garderober som ger lägenheten ytterligare förvaringsmöjligheter samt plats för avhängning.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Brf Talgoxen 1 & 3 är en relativt ny, äkta förening. Ekonomin är stabil, föreningen äger marken och den består av 175 lägenheter varav flera i dagsläget upplåts med hyresrätt (dolda tillgångar) och 21 förrådslokaler. Tack vare försäljning av lediga lägenheter finansierades hela stambytet helt utan avgiftshöjning och lägenheterna fick helt nya badrum utan kostnad.

De gemensamma utrymmena i föreningen är cykelförråd och tvättstugor som medlemmarna kan nyttja. Fastigheterna är anslutna till Comhem. Fasta parkeringsplatser med eller utan elstolpe i direkt anslutning till fastigheterna finns att hyra av Signalisten. Det finns även gott om boendeparkering vid husen och i området. Kontakta Signalisten både för platshyra eller för att ordna med tillstånd för boendeparkering.

Släggbacken har ett kort promenadavstånd till Huvudsta centrum, bestående av ett inomhustorg med butiker, restaurang, kafé, apotek, stor livsmedelsbutik, gym som är öppet dygnet runt och direktentré till tunnelbanans blå linje. Det tar 5 minuter att åka till Fridhemsplan (endast 3 stationer) och 10 minuter att åka till T-centralen. En ny pendeltågsstation kommer att byggas i Huvudsta (tidigast byggstart 2021), vilket kommer att innebära ett rejält lyft för Huvudsta och kan komma att påverka lägenhetspriserna. Från Släggbacken är det ca 800 meter ner till vattnet. Längs Ulvsundasjön finns ett populärt promenadstråk som sträcker sig från Sundbyberg till Stockholms innerstad. Vid vattnet ligger Huvudsta gamla slott och Augustendals 4H-gård med djur och ett kafé. Här har Sveriges första Pep Park nyligen öppnat, 100 meter med redskap och utrustning för lek, rörelse och vardagsmotion för barn, unga och vuxna. Vid Huvudsta strand ligger det omtyckta Huvudstabadet med 50 meters bassäng samt ett utebad med badbryggor, en mindre sandstrand och utedusch. En cykeltur från Huvudsta, nedför Huvudsta Allé, längs Huvudsta strand, Pampas marina, bron över till Kungsholmen eller vidare förbi Karlbergs slott till Birkastan tar bara 10-15 minuter och promenadsträckan är 3-4 km. Många känner till att Solna har en låg kommunalskatt, men visste du att det är den näst lägsta kommunalskatten i landet? I Arenastaden ligger Friends Arena och Westfield Mall of Scandinavia, Sveriges största galleria.

Solna som den populära staden den är. Huvudsta med dess omgivning, utmärkta kommunikationer och närheten till city. En förening med en styrelse som aktivt verkar för optimerad ekonomi och god boendemiljö. Lägenheten, vars planritning och storlek gör att den tillhör de attraktivaste 2:orna i föreningen.

Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Solna

Kontakta mäklaren

Martin Eriksson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Solna
Mäklare Martin Eriksson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Solna
070-882 93 40

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.