Kransen 4J

Strömmensberg, Göteborgs kommun Se på karta

2 650 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
55,5 m²
Balkong
Ja
Våning
4 av 4, hiss finns ej
Byggår
1944
Förening
HSB BRF Faxefjäll i Göteborg
Om föreningen
Avgift
3 372 kr/mån
Pris/m²
47 748 kr/m²
Antal besök
2 081
Dagar på Hemnet
17

Vi presenterar en strålande ljus funkistvåa, högst upp i huset, med slående utsikt från den generösa balkongen. Låt er hänföras av genomgående ljusinsläpp, vackra brädgolv i original, generös takhöjd och tidsenliga gjutjärnselement. Den ljuvliga balkongen med utsikt över grönska och takåsar bjuder på sköna soltimmar från tidig eftermiddag hela vägen till solnedgång. Planlösningen är optimal med bra storlek på samtliga rum, generöst med förvaringsmöjligheter och insynsskyddad läge. Köket är mycket stilrent och inbjudande med plats för middagsbord för fyra personer. Harmoniskt sovrum med sobra färgval och himlen som utsikt ger goda förutsättningar att komma till ro. Badrummet är helkaklat med ett vädringsfönster. Till lägenheten hör två rymliga förråd, ett på vinden och ett i källaren. Detta charmfulla hem måste upplevas på plats och kan tillträdas snabbt om så önskas.

Lägenheten är belägen i en bra och välskött HSB-förening med två övernattningslägenheter och ett gym. I höst kommer ett gruppavtal avseende bredband att installeras för att få ner kostnaderna per hushåll. Det finns två tvättstugor, i vilka det är lätt att få tvättid. Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser och garage med separat kö för medlemmar.

Som namnet antyder ligger Strömmensberg just på ett berg med härlig utsikt över staden. Berget bildar en ö mittemellan Bagaregården, Kålltorp och Munkebäck och är ett litet funkisparadis som var stilbildande för sin tid. Här bor du nära både centrala stan och naturen men ändå avskilt. Och på bara några minuter når du kommunikationer och all tänkbar service. Strömmensberg har ett läge som du når från flera håll och vägar som sträcker sig genom hela området. Kommer du från Härlandavägen där spårvagnarna går, svänger du in på Sofiagatan, mitt emot Kulturhuset Kåken som har bibliotek, café, utställningar och aktiviteter för alla åldrar. Därifrån är det inte långt till det underbara Delsjöområdet med badsjöar, motionsslingor och enorma strövområden. På sommaren är Härlanda Tjärn en välbesökt och omtyckt plats, med sandstrand, kiosk och gröna gräsplättar att umgås på. Välsorterade Ica Kvantum, SATS och systembolaget finns även i närområdet.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Bostadsrätter City

Kontakta mäklaren

Caroline Östman

Bjurfors Bostadsrätter City
Mäklare Caroline Östman, Bjurfors Bostadsrätter City
031-7617921

Visningstider

  • 20
    okt
    Ons 20 okt kl. 17:00–17:30
    Bokad visning. Anmäl dig på bjurfors.se eller ring Bjurfors 031-761 79 50.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.