Västra Prinsgatan 14b lgh 1101

Trossö, Karlskrona kommun Se på karta

2 375 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
51 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 4, hiss finns ej
Byggår
1906
Förening
BRF Prinsen Karlskrona
Om föreningen
Avgift
2 583 kr/mån
Pris/m²
46 569 kr/m²

På den mysiga innegården finner ni denna fina 2:a med härligt ljusinsläpp, nytt kök, helkaklat duschrum och med balkong.
Bostaden disponeras över 51 kvm och 2 rum och kök.
En lägenhet som har en trevlig och bra planlösning. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
Helt nyrenoverat men trots detta tidstypiskt kök.
Nyrenoverat helkaklat duschrum med 10 års garanti.
Här får du en totalrenoverad lägenhet, på ett centralt och bra läge på Trossö.

En ack så charmig sekelskiftare
Du slår upp portdörren som bara någon sekund efter slår igen bakom dig. När du sen vänder dig om ser du regnet ösa ner genom portens spröjsade fönster. Du hann hem. Upp genom trapphusets välbekanta kyliga luft. Trots att du har gått i trapporna så många gånger förr, förundras du fortfarande över det mönstrade stengolvet och räcket i mörkt trä som slingrar sig upp genom trapphuset. Nästan precis då, nyper du dig i armen. Välkommen hem till din oas mitt i stan.

På Trossö, bara ett par kvarter från havet, reser sig två ståtliga sekelskifteshus med blicken vända mot Västra Prinsgatan. Huset är klädd i ett flackt sadeltak och restaurerad fasad i samma kulör som när det byggdes för snart ett sekel sen. Här bor du mitt i historiens vingslag.
Trossö, en ö i skärgården och grunden för Karlskrona, ägdes på 1600-talet av en av traktens bönder.
Under den senare delen av 1600-talet tvångsinlöstes marken, Karlskrona grundades och det byggdes broar för att förena Trossö med fastlandet. Några hundra år senare är Trossö Karlskronas hjärta.

Husen på fyra våningar står stolt runt en av stans största innergårdar. Rofylld med ett arkitektritat
grönområde och sitt- och grillplats för ljumma sommarkvällar. Helt insynsskyddad och med föreningens egna parkeringsplatser. Det har skapats trivsel i varje ett av husets alla vrån. Varsamt renoverade lägenheter i tidstypisk anda med renoverade kök, helkaklade badrum, intakta planlösningar med sparade detaljer från förr: dubbeldörrar, klassiskt gammalt brädgolv, djupa fönsternischer, höga och detaljrika listverk och stuckatur att häpnas över. Med klassisk, ljus färgsättning adderar du din egen charm i en redan ack så charmig sekelskiftare. Ett boende som med högt i tak och nya balkonger ger dig rymd att leva i.

Utanför husets port flyter det samtida stadslivet på. Men av det märker du ingenting av när du i sol efter regn dricker både en och två koppar kaffe på innergården. Här är det enkelt att hitta hem. Här finns dåtid, samtid och kanske din framtid?

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskrona

Kontakta mäklaren

Sandra Steen

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskrona
Mäklare Sandra Steen, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskrona
0733-49 66 76