Torsgatan 42D, 3tr

Vasastan, Stockholm Se på karta

4 995 000 kr

Kommande försäljning
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
57 m²
Balkong
Ja
Byggår
1926
Förening
HSB BRF Liljan i Stockholm
Om föreningen
Avgift
3 051 kr/mån
Driftkostnad
1 200 kr/år
Pris/m²
87 632 kr/m²

En helt underbar 20-tals våning högt belägen i gårdshus med hiss. I lägenheten finns det många fina detaljer bevarade så som vackra furutiljor i alla rum, djupa nischer och spröjsade fönster, hög takhöjd och vackra snickerier med genuina trädörrar. Det är ett strålande ljus i hela lägenheten som har stora fönster i två väderstreck och perfekt planlösning som öppnats upp där kök och vardagsrum är beläget precis intill varandra. Utgången till balkongen finns i köket och genom fina dubbeldörrar når du en möblerbar balkong med högt och lugnt gårdsläge där solen skiner hela förmiddagen. Köket har totalrenoverats 2018 och har stilfullt inretts med handgjorda och måttbeställda luckor, bänkskiva i marmor med vitt kakel ovan samt vitvaror i rostfritt. Vardagsrummet är väldigt trivsamt med bra plats för all önskvärd inredning och i öppningen mellan kök och vardagsrum finns det bra plats för ett stort matbord. Våningen har också ett rymligt, stambytt och renoverat badrum som är välutrustat med tvättmaskin. Sovrummet är väl tilltaget och har plats för dubbelsäng samt gott om förvaring i stiliga garderober. I hela våningen är färgsättningen sober med gråa väggar och vitlutat samt hårdvaxat furugolv, i hallen finns det bra förvaring i en stor klädkammare. Säkerhetsdörr med kodlås installerades 2017. I husets källare finns ett förråd som hör till lägenheten.

Väldigt bra förening med en pampig entré på Torsgatan 42, när du kommer in genom porten öppnar sig en egen värld av stilfulla trapphus och 3 fina innergårdar (Eden, Lustgården och Östra innergården). Här finns ett påtagligt lugn och känslan av livliga gator är långt borta. Innergårdarna inreds under sommarhalvåret med blommor, fina trädgårdsmöbler och grill. Föreningen förvärvade fastigheten 1926 och de har god ekonomi med 4640 kr/kvm i lån, de har 5 lokaler och de äger marken. I månadsavgiften ingår allt utom hemförsäkringen. Det finns en övernattningslägenhet att hyra för 300 kr per natt, två tvättstugor, cykelrum och grovsoprum. I fastigheten finns ett eget garage med 34 platser för bil- och mc-platser samt plats för elbilar, kostnad ca 1 800 kr/månad. I föreningen finns extra förråd att hyra för 250 kr per månad.

Lägenheten är perfekt belägen vid St: Eriksplan. Ett stenkast bort finns välkända Rörstrandsgatan som längs hela stråket bjuder på riktigt bra restauranger och mycket populära caféer. Kvarteren runt om är fantastiskt restaurangtäta, Lilla Ego, Yuc Mexican, Wasahof, Tranan, Tennstopet, Musslan, Sushi Sho, Melanders Fisk och Sven-Harrys för att bara nämna några, en livlig miljö som är full av barer, bagerier och butiker. I kvarteren finns också flertalet matbutiker och det är endast en kort promenad till Torsplan som vuxit fram det senaste året med bland mycket annat en stor matbutik i kedjan Hemköp, systembolag och Sats träningsanläggning. För den som reser mycket finns Centralstationen inom gångavstånd samt Drottninggatan för välbesökta turiststråk.

Bra shopping finns både vid Rörstrandsgatan och Odenplan eller varför inte ta en promenad till City. Lugnare aktiviteter väntar i Vasaparken, så som skridskoåkning och pulkbacke om vintern samt fotboll, minigolf och picknick om sommaren. Det är heller inte långt till vackra Karlbergsslott, tennisbana och löparspår.

Bästa tänkbara kommunikationer från både S:t Eriksplan och Odenplan som båda nås på några minuters avstånd där det finns goda bussförbindelser, SL-bussar och Arlandabussar samt pendeltåg från Odenplans station.

Läs mer hos mäklaren
Notar