Kommande

Fruängsgatan 5B

Väster, Nyköpings kommun Se på karta

2 100 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
60 m²
Balkong
Nej
Våning
4, hiss finns ej
Byggår
1911
Förening
BRF Fruängen 11 i Nyköping
Om föreningen
Avgift
3 099 kr/mån
Pris/m²
35 000 kr/m²
Kommande

I denna anrika byggnad, ett av Nyköpings vackraste hus som ritats av arkitekt Johan Lagerström, finns nu en kulturpärla till försäljning. En vindslägenhet om 2 rum och kök med högt i tak, original trä- och smidesdetaljer fint bevarade och därtill en rund, vit fungerande kakelugn. Lägenheten har vackra spröjsade valvfönster och ljuset når in i lägenheten från tre väderstreck. Lägenheten har pampiga pardörrar, skurgolv i original och takrosetter blir som kronan på verket. En atmosfär och harmoni utöver det vanliga och ett objekt som sällan kommer ut på marknaden.

Du välkomnas in i en funktionell hall som leder dig igenom hela lägenheten. Intill hallen finns det ståtliga köket som är ett Puustelli-kök från 2018 med granitskiva och platsbyggt efter kökets unika form. Från fönstret i köket har du möjlighet att skåda solnedgången bakom Ryssbergsbacken. Eller varför inte hänga av elementskyddet och sätta fram en barstol och njuta av utsikten med ett öppet fönster under sommartid? Badrummet är idag lägenhetens oslipade pärla som idag har gott om utrymme och förberett för tvättmaskin. Vidare från hallen nås du av vardagsrummet som är ljust och rymligt. I ena hörnet av rummet finns en ledig rökkanal som ger möjligheten för att sätta in en kakelugn på nytt. Genom pardörrarna i vardagsrummet kommer du in i sovrummet som har en fungerande kakelugn att elda i under regniga höstdagar. Vidare från sovrummet finns den andra dörren in i badrummet.

I huset bodde bland annat författarinnan Maria Gripe 1981-2001 som i denna vackra fastighet fick inspiration till böcker som Agnes Cecilia, Hugo och Josefin, Tordyveln flyger i skymningen, Glasblåsarens barn m.fl. Fastigheten har en grön, skyddad innergård med fina uteplatser för sommarens rekreation och utemiddagar/kaffestunder. Föreningen är mycket välskött och avgifterna låga trots de senaste årens omfattande renoveringar av bland annat stambyte, fasad-, tak- och dräneringsarbeten. I föreningens två hus finns elva lägenheter.

En av fastighetens absoluta fördelar är den härliga och dolda äppelträdgården som bjuder på en berså och flera sittgrupper under trädkronorna. Även på innergården finns en sittgrupp i söderläge vilket skapar härlig grannsamvaro. I Vita husets källare finns bastu, dusch och toalett, snickarverkstad, pingis- och träningsrum samt tvättstuga med torkrum. Till lägenheten hör också ett stort förråd i källaren samt ett förråd på vinden. Vindsförrådet ligger enbart en halv trappa upp, vilket blir som en förlängning utav lägenheten. I det Rosa husets källare finns stora outhyrda ytor som innebär möjligheter. Läget är oerhört centralt, lugnt och skyddat på Fruängsgatan som har mycket begränsad trafik. Bostaden ligger bara runt hörnet till vårdcentral, teater och centrum med sina restauranger och affärer. Det är bara fem minuters cykelväg raka spåret till järnvägsstationen. Från tågstationen finns det bra förbindelser till Stockholm.

Det här är en oas att förlora sig i. Att drömma sig bort och bygga framtid i. Att fly till eller helt enkelt bara aldrig lämna.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Nyköping

Kontakta mäklaren

Johanna Boman

Svensk Fastighetsförmedling Nyköping
Mäklare Johanna Boman, Svensk Fastighetsförmedling Nyköping
+46736440904

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.