Isgränd 3, vån 2 av 3

Västertorp, Stockholms kommun Se på karta

2 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
60 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 3, hiss finns ej
Byggår
1951
Förening
BRF Kälkbacken 1
Om föreningen
Avgift
3 746 kr/mån
Driftkostnad
4 500 kr/år
Pris/m²
49 917 kr/m²

Välkommen till denna optimalt planerade funkistvåa på kanske Västertorps populäraste gata! Lägenheten är ljus, luftig och i mycket gott skick med flertalet originaldetaljer bevarade på ett smakfullt sätt. Bostaden genomsyras av en lugn färgskala och rejäla naturmaterial, där det bästa av 1950-talets funktionalitet blandas med modernare inslag.

Ett sobert renoverat kök med goda förvaringsmöjligheter och gott om plats för matgrupp. Från köket går man via den ljusa hallen in i vardagsrummet som erbjuder generösa ytor för både möblemang och umgänge. Härifrån nås även den insynsskyddade balkongen som tack vare sitt söderläge bjuder på många soltimmar. Badrummet, med tvättmaskin, är fräscht och stambytt. I den inbjudande hallen finns två djupa klädkammare samt en praktisk innerhall med goda avhängningsmöjligheter. Till lägenheten tillhör ett stort källarförråd.

Brf Kälkbacken 1 är en välskött och solid förening. Föreningen bildades 2010 i samband med ombildning av två hyresrättsfastigheter som tidigare förvaltades av Stockholmshem. Föreningen består av två fastigheter och finns på Störtloppsvägen 1-3 och Isgränd 1-17. Föreningen upplåter 67 lägenheter med bostadsrätt samt 10 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna utgör en dold tillgång och generar pengar till föreningen när dem säljs. Föreningen har gjort alla de stora renoveringarna och har inga planerade renoveringar eller avgiftsförändringar. Vidare erbjuds medlemmar en trevlig föreningsgård, stor tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum och stora källarförråd.

I området finns många förskolor och skolor. Fastigheten är belägen nära grönområden, bland annat den populära parkleken Lugnet. Västertorp centrum ligger ca 400 meter bort med god tillgång till närservice såsom livsmedelsbutiker, restauranger, apotek, bageri/konditori, blomsteraffär mm. Västertorp utgör också plats för Stockholms största skulpturutställning med sammanlagt 21 verk av kända svenska konstnärer, de flesta från 50-talet, utplacerade på olika platser i området. Intill fastigheten ligger Västertorps sim- och idrottshall med gym, och Hägerstensbadet med utomhuspool. Det är promenadavstånd till Mälaren med mysiga promenadstråk och badmöjligheter i Vinterviken. Närmaste tunnelbanestation är Västertorp med endast 4 minuters gångväg och Hägerstensåsen med 10 minuters gångväg. Linjen trafikeras av tunnelbanans röda linje 14. Tunnelbaneresan till Stockholm city tar 15 minuter. Det är kort reseavstånd till Liljeholmen med bra kommunikationer och stor galleria. Det är också nära till Kungens kurva och Skärholmens centrum. Västertorp är beläget nära E4an.

Läs mer hos mäklaren
Svenska Mäklarhuset Hägersten/Liljeholmen

Kontakta mäklaren

Alexander von Satzger

Svenska Mäklarhuset Hägersten/Liljeholmen
Mäklare Alexander von Satzger, Svenska Mäklarhuset Hägersten/Liljeholmen
0700924490

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.