Kungsgatan 8

Centrum, Helsingborg Se på karta

6 125 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3,5 rum
Boarea
136 m²
Balkong
Ja
Våning
3, hiss finns
Byggår
1929
Förening
BRF Najaden 8
Om föreningen
Avgift
6 499 kr/mån
Pris/m²
45 037 kr/m²

I det ståtliga huset med anor från 30-talet. Då i Helsingborgs sjömanshus och nu vid SeaU och ett av Helsingborgs mest spännande stadsdelar utanför fönstren finns nu en välrenoverad våning där 30-tals attribut samsas med moderna material på ett alldeles enastående sätt. Redan i entrén känner du att detta är något utöver det vanliga. Här finns allt du kan önska dig av originaldetaljer i trapphuset i form av välbevarade dekorationer, trappräcken och ytterdörrar som gör sitt för intrycket.

Ljus och stora härliga ytor kännetecknar detta boende och här har verkligen renoveringen gjorts med varsam hand och samtidigt med stort fokus på kvalité och detaljer. Här finns bland mycket annat nytillverkade men tidstypiska dörrar in till bostaden men nu kompletterat med högre säkerhet. Bostaden erbjuder härlig takhöjd och vackra rum med fin utsikt över kvarteret, fönster med breda fönstersmygar och spanjoletter som låsbeslag på fönster och dörrar. Spegeldörrar, tidstypiska takrosetter, höga lister och vackra parkettgolv. Praktisk planlösning med en möblerbar hall som övergår i en öppen loungedel som kan inredas antingen som läshörna/bibliotek eller arbetsplats. Här finns alla möjligheter. Ett stort härligt och modernt kök med matplats och balkong är placerat mot innergården. Ett generöst tilltaget vardagsrum med balkong är placerat i ena gaveln och har därför utsikt över kvarteret. Utöver detta två rum som idag används som sovrum, varav ett med en praktisk klädkammare och balkong även här. Ett tidigare sovrum gjorts om till ett mycket trevligt och rymligt badrum med plats för både badkar, dusch och tvättpelare för den som önskar. Ett fint gästwc finns i direkt anslutning till entrén.

Denna underbara och unika bostad på 136 kvm passar dig som har höga krav på ditt boende, älskar 30-tal och vill bo nära allt trevligt Helsingborg har att erbjuda. Här bor du du nära till hela stadens utbud med restauranger och barer vid kajkanten och vågskvalpet några hundra meter bort. Tillgång till konst och kultur. Shopping i centrum, bagerier och kaféer och underbara matupplevelser i alla dess former.
Norra hamnen och Gröningen ligger en kort promenad bort från din port och lockar med uppfriskande morgondopp. Tropical beach med sin mjuka sand finns alldeles utanför på piren.

För rekreation och motion finns promenadvägar på strandpromenaden och landborgen.

Välkommen till Kungsgatan 8, till 30-tal och ett alldeles oslagbart läge!

Läs mer hos mäklaren