Kyrkogårdsgatan 17A

Centrala Ystad, Ystads kommun Se på karta

1 695 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
72 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 3, hiss finns ej
Förening
Svenska Folkbyggens BRF nr 1 i Ystad
Om föreningen
Avgift
4 376 kr/mån
Pris/m²
23 542 kr/m²

Kyrkogårdsgatan är belägen precis intill den centralt belägna och underbara parken Norra Promenaden. Redan 1829 beslöt den allmänna rådstugan att ett skuggrikt gångstråk skulle planeras mellan kyrkogården och Norreport. Det var den kända J.J Wendt som föreslog detta, mannen som också var förespråkare att plantera Ystads fina Sandskog.
Efter hand som Ystadborna hittade till Norra Promenaden, byggdes också musik- och serveringspaviljonger. Denna har sedan byggts om och är än idag en av Ystads populära restauranger. Hela parken har bevarats och är idag en fantastisk plats mitt i centrum.

Välkommen till Kyrkogårdsgatan 17A där nuvarande ägare har bott sedan 2006. Då totalrenoverades bostaden.
Entré och hall med parkettgolv, spotlights i tak. Kök med köksinredning i vitt från 2006, fönster vid matplats i norr. Rymligt sovrum med parkettgolv, skjutgarderob. Badrum med klinkergolv, kakel på väggar, dusch och tvättmaskin. Ett ljust, härligt allrum med parkettgolv, fönster i söder, utsikt över vackra Norra Promenaden. Utgång till inglasad balkong i söder.
Bredvid allrummet finns ett valv in till ytterligare ett allrum/matrum med fönster i söder. Även här finns ett parkettgolv. Detta rum går med lätthet att göra om till ytterligare ett sovrum.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad

Kontakta mäklaren

Magnus Håkansson

Bjurfors Ystad
Mäklare Magnus Håkansson, Bjurfors Ystad
0701-641904