Västergatan 18D

Centrum, Växjö kommun Se på karta

2 495 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
79 m²
Balkong
Ja
Våning
1 av 5, hiss finns
Byggår
2014
Förening
BRF Mjödners Höjd i Växjö
Om föreningen
Avgift
4 226 kr/mån
Driftkostnad
7 188 kr/år
Pris/m²
31 582 kr/m²
Antal besök
2 781
Dagar på Hemnet
6

På Västergatan 18D hittar vi denna fina pärla belägen i centrala Växjö. En bostadsrätt med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två sovrum, dubbla wc samt balkong i sydvästläge med öppningsbara fönster och vacker utsikt. Tillgång till carport eller garage.

Inne i hallen möts vi av praktiskt mörkt klinkergolv och ljusa väggar. Ena sidan av hallen erbjuder en platsbyggd garderob med skjutdörrar och spegelglas, här finns möjlighet till mycket förvaring. I hallen finner vi också lägenhetens två toaletter. En mindre med enbart wc och det större badrummet erbjuder wc, dusch, handdukstork och ett separat tvättrum med torktumlare och tvättmaskin (Siemens) samt skåp för förvaring. I båda badrummen är väggarna vitkaklade med beige-grått klinkergolv.

Några steg in i lägenheten möts vi av trestavs ekparkett i det öppna vardagsrummet som går samman med köket. Härifrån flödar ljuset in från stora fönster i söder och väster som pryds av vackra fönsterbrädor i sten. Den öppna planlösningen gör det möjligt att möblera fritt med både matsalsbord och större soffa.

Köket är vitt med blanka skåp- samt köksluckor. Bänkskivan är svart och en bit upp på väggen sträcker sig ett burgundyfärgat kakel som fungerar som stänkskydd för den vitmålade väggen. Här finns gott om förvaringsutrymme och vitvaror från Siemens som kyl och frys, integrerad induktionshäll med fläkt, diskmaskin, micro samt ugn.

På var sida om vardagsrummet finns ingångarna till lägenhetens två sovrum. Sovrummet närmast köket är rymmer både säng och ett skrivbord för hemmakontoret. Här finns dessutom två skjutdörrsgarderober. Det andra sovrummet är master bedroom med plats för en större säng, även denna med en platsbyggd garderob med skjutdörrar och spegelglas.

Lägenheten har en rymlig balkong i sydvästläge med öppningsbara fönster utmed samtliga väggar. Här finns plats för en större loungegrupp eller varför inte ett matbord eftersom det tillåts att grilla med elgrill på balkongen? Trots att man befinner sig ett stenkast från citypulsen har balkongen en rofylld känsla, vilken förhöjs av de gamla underbelysta ekarna som flankerar Västergatan.

Huset har två ingångar, en från Västergatan där besökare kan välja mellan att ta den korta trappan eller hissen upp ett halvt plan. Strax utanför lägenheten finns barnvagns-/rollatorförråd och på källarplanet finns ytterligare förråd. Från den andra entrén har man närhet till carport, cykelförråd och framförallt föreningens innergård med sittgrupper, pergola och gräsmatta. En perfekt samlingsplats för grannar och vänner att ta eftermiddagskaffet på eller att för själv samla ro genom att slå sig ner och njuta av en spännande ljudbok. Västergatan 18D är ett kvalitativt och praktiskt boende för alla åldrar. Här är varken bil eller cykel ett krav med tanke på närheten till centrums kommunikationsmöjligheter.

Läs mer hos mäklaren
Åkesson Mäklarbyrå

Kontakta mäklaren

Hanna Jönsson

Åkesson Mäklarbyrå
Mäklare Hanna Jönsson, Åkesson Mäklarbyrå
070-759 98 04

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.