Drottningtorget 6

Drottningtorget, Malmö Se på karta

5 195 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
116 m²
Balkong
Ja
Våning
4 av 5, hiss finns
Byggår
1901
Förening
BRF Husaren 6
Om föreningen
Avgift
5 805 kr/mån
Pris/m²
44 784 kr/m²

Drottningtorget tillhör tveklöst ett av Malmös mest charmerande kvarter med bebyggelse som sträcker sig hela vägen tillbaka till medeltiden. Pittoreska gränder, korsvirkeshus och pampiga sekelskiftesfastigheter ramar in det vackra torget. Året om blåser det varma medelhavsvindar från Dolce Sicilia som levererar handgjord, siciliansk pasta och glass och den nyöppnad restaurangen Marie Antoinette. Boulebar stoltserar med pétanque både ute och inne och franska delikatesser. Ett stenkast från torget glittrar Malmös kanalvatten. Läget är svårt att slå om du vill ha gångavstånd till allt. Runt hörnet finns ett rikt utbud av kultur, nöjen, shopping och restauranger. För att uppleva dansk ”hygge” på andra sidan sundet tar det är det endast några minuters promenad till Öresundstågen som tar dig till Köpenhamn på knappa halvtimmen.

På hörnet av Drottningtorget och Östra Tullgatan stoltserar den pampiga fastigheten från 1901. Tinnar och torn, spröjs, smidesbalkonger och detaljrika utsmyckningar pryder det tegelbeklädda huset som ger en tydlig indikation om hur vacker insidan är. Våningen är placerad på fjärde våningen och har utsikt både mot torget och fönster samt balkong mot innergården. Här bor du mitt i city, men lugnt och ostört utan insyn. De två sällskapsrummen är placerade mot torget, varav det ena har ett storslaget burspråk med fantastiskt ljusinsläpp.
Känslan är rakt igenom pampig och översållad av välbevarade detaljer från förr; bröstpaneler, fiskbensparkett, stuckaturer, spegeldörrar, skjutdörrar och höga fotlister. Boytan är på hela 116 kvm och fördelar tre rum och kök, som alla är generösa i sin storlek. Utöver det finns gott om förvaring samt ett rymligt, helkaklat badrum med tvättmöjligheter. En sann bostadsdröm för dig som vill bo mitt i stan och uppskattar historisk arkitektur.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Malmö City

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
  • 29
    nov
    Idag kl. 14:15–14:30
    Bokad visning. Anmäl dig på Bjurfors.se.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.