Stamgatan 90

Gamla Östberga, Stockholms kommun Se på karta

2 595 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
77,5 m²
Balkong
Ja
Våning
1 av 8, hiss finns
Byggår
1960
Förening
HSB BRF Östberga i Stockholm
Om föreningen
Avgift
5 323 kr/mån
Driftkostnad
7 200 kr/år
Pris/m²
33 484 kr/m²

Välkomna att ta klivet in i denna välplanerade och rymliga trea på Stamgatan 90, en lägenhet i riktigt bra skick. Lägenhetens 77,5 m² är optimalt planerade med generöst tilltagna ytor och fint ljusinsläpp. Här finner ni en modern halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett fint renoverat kök och ett stort, rymligt vardagsrum samt två rymliga sovrum och ett helkaklat stambytt badrum. Lägenheten är lättmöblerad och har genomgående ljusa och moderna materialval, en bostad att trivas i under många år. Lägenheten har även en stor inglasad balkong med gott om plats för utemöbler och växter för er med gröna fingrar.

Här bor ni i en populär bostadsrättsförening med god ekonomi samt med närhet till både naturen och stadens puls.

Området | Gamla Östberga är byggt runt Stamparken. I parken som är kommunens finns flera olika lekområden för barn, en förskola och en parklek. Det finns också boulebana och volleybollbana och flera olika grillplatser. På vintrarna spolas isbana och barnen kan åka pulka i en liten backen vid förskolan. Kommunen har också iordningställt ett område för stadsodling. Så vill man ha en egen pallkrage att odla i går det bra.

Vid det lilla torget i början på Stamgatan finns Gamla Östberga bageri, Coop nära och en pizzeria. På andra sidan gatan finns en tobakshandel, massage och en Thairestaurang.

Brf Östberga har 3 övernattningslägenheter som medlemmar kan hyra till vänner och bekanta för en billig peng. Det finns även en samlings- eller festlokal som går att hyra för privat bruk. Föreningen har två livaktiga föreningar, en för pensionärer och en som bla är med och driver parkleken. Personalen i parkleken sambekostas av kommunen och föreningen.

I grannområdet Östbergahöjden satsar kommunen stort på att tillsammans med Fryshuset ordna aktiviteter för de boende i hela Östberga. Aktiviteterna är som regel gratis och några exempel är teater, korvgrillning, badbuss, boxersize, självförsvar för tjejer m.m.

Kommunikationer | I Östberga finner ni goda kommunikationer, det är ca 20 minuters resväg med kommunala transportmedel till city. I närheten finns buss 144 som går mot Gullmarsplan (tunnelbana) och Älvsjö och buss 134 till Liljeholmen (tunnelbana) via Årstaberg (tvärbana, pendeltåg). En kortare promenad bort har ni även buss 168 till Gullmarsplan via Årsta och Globen samt buss 165 som trafikerar sträckan Liljeholmen-Högdalen-Farsta.

Från Östberga finns även mycket bra gång- och cykelvägar till bland annat Årstadal och pendeltågstationen i Årstaberg. Årstabergs pendeltågstation är en knutpunkt för byte mellan pendeltåg, bussar och tvärbanan. Östberga ligger även väldigt bra till för dig som har bil, du tar dig snabbt ut på E4:an och når Stockholm city efter ca 8 minuter.
Välkomna!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Hägersten

Kontakta mäklaren

Yassin Alami

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Hägersten
Mäklare Yassin  Alami, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Hägersten
0735-14 46 57

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.