Novangränd 132D

Härjedalens kommun Se på karta

2 550 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
55 m²
Balkong
Nej
Byggår
2021
Förening
BRF Viste 1
Om föreningen
Avgift
3 554 kr/mån
Driftkostnad
10 800 kr/år
Pris/m²
46 364 kr/m²

Arkitektritat fjällboende med Ski in ski out. Med bästa läget för skidentusiasterna finns nu en spännande lägenhet i Kåvan, vid foten av Funäsdalsberget. Här har uppförts en bostadsrättsförening med 23 lägenheter i en nyskapande arkitektur, som kan beskrivas som en ”modern alpstil”. Man bor alldeles intill sittliften, som ger snabb tillgång till Funäsdalsbergets häftiga pister och milslånga längdspår. Den nybyggda lägenheten från 2021 ligger i direkt anslutning till skidbackarna och är i markplan. Huskroppen bildar tillsammans med andra hus och lägenheter en mysig gårdsmiljö med en skyddad innergård på baksidan. Husen har en enhetlig färgsättning och stil, samtidigt som det finns en variation som skapar nyfikenhet för ögat. En originell fönstersättning ger fin utsikt mot fjäll och natur.

Lägenheten är på 55 smarta kvm med stora fönster som ger härligt ljus. Här finns en praktisk hall med snyggt integrerad förvaring och ingång till ett fräscht badrum med bastu. Allrummet och kök har en öppen planlösning med varm färgsättning och plats för matgrupp med utsikt mot skidbackarna. Här finns även två ljusa och rymliga sovrum. Lägenheten säljs möblerad med alla inventarier. Med andra ord räcker det att få nyckeln i handen, för att vara redo för en efterlängtad tillvaro i vår vackra fjällvärld.

I fastigheten finns en gemensam tvättstuga för alla boende. Till lägenheten hör ett låsbart skidförråd och en p-plats. Dessutom finns laddning för elbil via ChargeNode endast 200 meter från boendet. När vädret tillåter finns det gemensamma uteplatser att nyttja, men också en privat mindre yta vid den egna entrén.

Boendet öppnar upp för alla slags aktiviteter året om. Det är helt enkelt ett perfekt läge för att upptäcka hela Funäsfjällen och allt som naturen har att erbjuda. Den världsberömda längdåkningen och den attraktiva skidanläggningen med varierande backar är ett par av anledningarna till att Funäsdalen blivit utsedd till Sveriges bästa skidort i flera omröstningar. Antingen köper man liftkort för enbart Funäsdalsbergets liftsystem, eller om man vill ha ännu mer variation så väljer man Funäsfjällspasset som ger tillgång till hela fem skidanläggningar i skidområdet. Förutom Funäsdalen även Tänndalen, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. Det eftertraktade läget vid 6-stolsliften Kåvan Express ökar dessutom möjligheter att finansiera familjens fjälläventyr genom uthyrning.

En mäktig upplevelse är att ta gondol upp till toppen av Funäsdalsberget och sedan ta sig ned med skidor, cykel eller genom att vandra. I närheten finns även andra MTB-leder med olika utmaningar för nybörjare och de som vill testa sina gränser. Vägen upp mot Mittådalen och Flatruet är bara någon kilometer bort. Sommartid ringlar Ljusnan nära, vilket lockar till fiske och bad. Och vill man vandra, jaga och kanske plocka bär, så finns alla möjligheter. Intill boendet ligger ett roligt barnområde med olika aktiviteter och även en skipark.

Funäsdalen är charmig och trivsam by med matbutiker, restauranger, nöjen, modebutiker, gym, apotek, systembolag, hälsocentral, hotell och spa. Härifrån är det heller inte långt till norska gränsen.

Många reser hit med bil, annars finns även det bekväma alternativet att välja expressbussen Härjedalingen. Från Stockholms cityterminal tar det bara några timmar till Härjedalsfjällen.
Det går även att flyga till Funäsdalen. Närmaste flygplatser, som även erbjuder flygtransfer, ligger i Sveg och Röros några mil bort.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Malin Nyström

Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
Mäklare Malin Nyström, Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
0705-88 61 27