Södra Storgatan 19B

Helsingborg - Centrum, Helsingborgs kommun Se på karta

3 095 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
95 m²
Balkong
Ja
Våning
2, hiss finns ej
Byggår
1906
Förening
BRF Minerva 3 i Helsingborg
Om föreningen
Avgift
7 496 kr/mån
Pris/m²
32 579 kr/m²

I hjärtat city, på en lugn och grönskande innergård finner vi denna exklusivt renoverade sekelskifteslägenhet belägen i en förtjusande fastighet som minner om en svunnen tid. Här erbjuds ett fantastiskt hem som redan från början överraskar och imponerar.

Bostaden har under slutet av 2021 genomgått en omfattande renovering och genomsyras idag av högkvalitativa materialval och stilsäkra detaljer. Se fullständig renoveringslista under renovering i bostadsfaktan. Detta är det ultimata boendet för dig som söker ett inflyttningsklart hem fullt av karaktär.

Den magiska känslan i bostaden skapas av de välbevarade och tidstypiska detaljerna från byggåret 1906. Vad sägs om generös takhöjd med stuckaturer, takrosetter, förtjusande fönsterpartier samt vacker fiskbensparkett. Här möts modern funktion med äldre detaljer på ett smakfullt och tilltalande sätt.

Den generösa boytan om 95kvm erbjuder precis allt det man kan förvänta sig av ett förtjusande cityboende. Här erbjuds ett luxuöst och påkostat kök med exemplariska förvaringsmöjligheter, två rogivande sovrum, ett stilrent helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt ett ljust och socialt vardagsrum. Från master bedroom och vardagsrummet når du den trivsamma balkongen belägen i söderläge och med utsikt över den blomstrande innergården.

Som ägare av lägenheten får du tillgång till två praktiska förråd, ett på vinden, ett i källaren.

Huset som anses vara en av Helsingborgs absolut vackraste, är skapt av ingen mindre än arkitekt Alfred Hellerström i begynnelsen av 1900-talet. Alfred är kanske mest känd som arkitekten bakom Grand Hotell i Lund samt Helsingborgs Rådhus vilket han ritade vid blott 26 års ålder. Inte nog med att huset är av extravagant karaktär, så innehar man även en av stadens trevligaste innergårdar. En terrasserad trädgårdsmiljö med ett flertal separata oaser som föreningen om våren/sommaren möblerar upp för dess medlemmar. Här kan man även göra det som kanske mest hör sommaren till - grilla med kolgrill.

Här bor du i hjärtat av Helsingborg och ett stenkast till Knutpunktens buss-/tåg- och båtförbindelser mot Kastrup och kontinenten. Hela stadens utbud av restauranger, kultur och service finner du alldeles utanför porten.

Varmt välkommen att kontakta mäklare Bob Kjellsson för visning av detta underbara hem.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Helsingborg City

Kontakta mäklaren

Bob Kjellsson

Bjurfors Helsingborg City
Mäklare Bob Kjellsson, Bjurfors Helsingborg City
0701646742

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.