Nyproduktion

Horsögatan 52

Helsingborgs kommun Se på karta

3 375 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
72,5 m²
Byggår
2023
Driftkostnad
26 206 kr/år
Pris/m²
46 552 kr/m²
Nyproduktion

Lokal Byggnadstradition,
Den skånska byggnadstraditionen och arkitekturen har i stor utsträckning präglats av tegel. I Rydebäck och dess omgivningar finns en lång tradition av detta och ifall man strosar längs stranden kommer det inte dröja många meter innan i havsbrynet stöter på rester av äldre tegelstenar.
Arkitekten har tagit fasta på denna tradition och även inspirerats av Rydebäcks gårds vackra ekonomibyggnader med mönstermurade tegelfasader.
Ambitionen har varit att skapa en arkitektur som är tillräckligt stark och karaktärsfull för att tillföra nya värden till platsen genom en byggnad som känns vuxen ur platsen både avseende gestaltning och material.

Trygga och vackra miljöer,
Projektet är uppbyggt av två bostadshus i öst-västlig riktning som ansluter och stöttar gaturummets sträckning samt skapar en grön skyddad gård för rekreation. Miljörum, parkering för bilar och cyklar ligger välplacerat med god överblick och närhet till bostäderna.
För att stärka tryggheten har man valt genomgående bostadsentréer som är synliga och inbjudande längs gatorna. Balkonger för bästa solläge är strategiskt placerade i ytterhörnen och ger fantastiska möjligheter att njuta av solen stora delar av året.

Välstuderade lägenheter,
Husen har yteffektiva och välplanerade lägenheter som är flexibla i sin användning, även över längre tid. Det finns tex möjlighet att förändra rumssammansättningen eller välja till en extra toalett allt efter hur behovet ser ut. Hörnlägenheter med vardagsrum och kök runt hörnet är en medveten strategi för att skapa största möjliga kontakt med landskapet utanför och balkongerna är utformade som loggior för att skapa en behaglig känsla och skydd när man är utomhus. Det är också möjligt att glasa in de flesta balkongerna men fortfarande ha kvar en del som traditionell balkong.

Läs mer om bostaden
Svensk Fastighetsförmedling Helsingborg

Kontakt

Michael Lindskog

Svensk Fastighetsförmedling Helsingborg
Mäklare Michael Lindskog, Svensk Fastighetsförmedling Helsingborg
+46733589902