Sveagatan 24

Linnéstaden, Göteborg Se på karta

5 795 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
85 m²
Balkong
Ja
Våning
6 av 6, hiss finns
Byggår
1903
Förening
BRF Svecia
Om föreningen
Avgift
5 080 kr/mån
Driftkostnad
8 028 kr/år
Pris/m²
68 176 kr/m²
Antal besök
7 987
Dagar på Hemnet
15

Högst upp i detta sekelskifteshus signerat anno 1903 hittas denna renoverade vindstrea i mycket gott skick. På hörnet av Sveagatan/Nordenskiöldsgatan reser sig föreningens vackra hörnfastighet. Husets arkitektur besitter en härlig blandning mellan det tidigare och mer pompösa sekelskiftet ihop med det nättare formspråk som det tidiga 1900-talet förde med sig. Bakom husets port kan du på väg in i trapphuset skymta föreningens innergård. Hissen tar dig hela vägen upp till översta våningsplan och bostaden där du smidigt nog även finner lägenhetens tillhörande förråd.

Du välkomnas in till denna luftiga planlösning med stort och härligt allmänutrymme inkluderande vardagsrum & kök med en sprakande braskamin i mitten. Två väl tilltagna sovrum där master bedroom även erbjuder walk-in-closet och ett badrum som levererar full maskinpark för er bekvämlighet. Här känns inget utrymme för litet. Med genomgående fin finish och en balkong i optimalt solläge med utsikt över Sveaplan gör allt detta lägenheten lätt att älska. Som "pricket över i:et" köper du dig en bostad i en välskött förening där stora renoveringar och restaureringar redan gjorts varpå fastigheten kan ses som mycket framtidssäkrad.

I Linnestadens ljuvliga kvarter och på områdets mest älskade gator finns nu en renoverad gavellägenhet med öppen och ljus planlösning högst upp i byggnaden. Vi hittar den granne med händelserika Linnegatan. Perfekt för dig som önskar bo i händelsernas centrum och i framförallt - en bra förening!

Hela området kring Sveaplan innehåller ordentligt med trevliga fik och uteserveringar. Linnegatan som ligger parallellt med Sveaplan erbjuder flertalet välkända restauranger och annan service, även de statsdelar ett stenkast bort som Vasastan, Haga och Avenyn. Ännu ett stenkast bort nås den bredare grönskan i Slottsskogen och så även Änggårdsbergen, känt som Botaniska Trädgården. Här finns både motionsspår och sevärdheter som djur, växtlighet och utsikt.

Kommunikationerna till och utanför stan är mycket goda. Från buss- och spårvagnshållplatsen Olivedalsgatan, benägen strax utanför kommer man snabbt till bland annat hav och centralstation. Ytterligare bekvämligheter som livsmedelsbutiker och skolor ligger också runt knuten.

Varmt välkommen med din visningsanmälan!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Göteborg - Centrum

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
  • 28
    feb
    Sön 28 feb kl. 13:45–14:30
    Anmälan krävs via mäklarens hemsida. Under rådande omständigheter endast bokade sällskap. Max 2 personer per sällskap.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.