Kaptensgatan 6

Majorna, Göteborg Se på karta
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
77 m²
Balkong
Nej
Byggår
1883
Förening
BRF Åttakanten
Om föreningen
Avgift
4 233 kr/mån
Driftkostnad
3 600 kr/år
Pris/m²
49 286 kr/m²

För er som söker ett hem utöver det vanliga visar vi nu denna landshövdingejuvel där äldre bevarad charm med fungerande kakelugn, stuckaturer, takrosetter, vackra fönster och spegeldörrar, möter modernt kök och bad i smakfull design. Välkomna till denna charmiga och sociala bostad belägen i vackert landshövdingehus i kvarteret Oktanten, uppfört under 1880-talet. Ni bjuds på en resa bakåt i tiden till ett äldre Göteborg där det drygt 130 år gamla restaurerade landshövdingehuset är av sällsam art. Det uppfördes av timmermannen Johannes Andersson och är det enda kvarvarande av de 30 hus han reste. Varje vrå är värd att betrakta med sin snickarglädje och sina utsirade detaljer. Både exteriör och interiör restaurerades 2008. Nya fönster, dörrar och golv, samt nya väggar med modern isolering, sattes in i tidsenlig stil men med modern standard. Detta för att komma från landshövdingehusens vanliga nackdel - lyhördheten.

Hemmet präglas av generösa umgängesytor i form av ett rejält kök med plats för stort matbord och ett väl tilltaget vardagsrum där kronan på verket är den fungerande kakelugnen. Gården är en grönskande oas som föreningens medlemmar vårdar väl. Ett antal gemensamma möblerade uteplatser och grill finns till förfogande.

Utanför gården finns ett generöst utbud av små restauranger och caféer samt matbutiker bland andra populära Café Zenit och den prisvärda ekobutiken Ekorätt. Närheten till Söderlingska parken, caféerna runt Mariaplan, kulturminnet Röda Sten och Slottsskogen bidrar också till att detta är ett mycket trevligt område att bo i.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Bostadsrätter City