Vallenvägen 25

Mollösund, Orust Se på karta

1 595 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
81 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 2, hiss finns ej
Byggår
1990
Förening
BRF Mollösund 5:397
Om föreningen
Avgift
4 150 kr/mån
Driftkostnad
16 200 kr/år
Pris/m²
19 691 kr/m²
Antal besök
861
Dagar på Hemnet
9

Välkomna till BRF Mollösund och denna pärla på Orusts sydvästra udde. Mitt i denna sommaridyll finns nu en unik möjlighet att köpa en bostadsrätt. Med ett stenkast från hamn, bad och båtliv erbjuds nu ett boende beläget i en fridfull omgivning.

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning. Direkt till höger nås även köket som har har köksinredning med vita släta luckor samt bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av separat kyl, spis samt diskmaskin. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet har en linoleummatta. Vidare in i hallen rakt fram finner vi en klädkammare. Hallen har ljusa väggar.

Till höger från hallen nås även ett lättmöblerat vardagsrum med fint ljusinsläpp. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och övrigt möblemang, Från vardagsrummet nås även lägenhetens balkong belägen i österläge.

Till vänster från hallen nås bostadens två rofyllda sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. I ett av sovrummen finns även goda förvaringsmöjligheter med tre garderober.

Till sist erbjuder lägenheten ett badrum med golv och väggar i våtrumstapet samt våtrumsmatta. Inredningen består av tvättmaskin och torktumlare, handfat med, duschhörna samt wc.

Mollösund är ett gammalt genuint fiskesamhälle med anor från 1500-talet, beläget på sydvästspetsen av Orust. Med omedelbar närhet finner ni den trevliga gästhamnen rymmer mer än hundra gästbåtar. Det finns flera affärer, bl.a. två tankstationer, matvaruaffär, fiskaffärer, restauranger och caféer. Utöver det finner man vackra promenadstråk och en minigolfbana. Under sommartid är det här som mest intensivt med både seglare och besökande såväl som åretruntboende.

Vid början av 1900-talet fanns det som mest 1000 invånare i Mollösund, som därmed var ett av landets största fiskelägen. Fiskenäringen har inte helt försvunnit. Det finns fortfarande några fiskare, en fiskberedningsfabrik och på Mollön torkas ännu långa för framställning av lutfisk. Men framfört allt är Mollösund en populär turistort.

Här är de främsta aktiviteterna på och vid havet. Många fina badplatser, både arrangerade och rent naturliga. Genom sundet, som även kallas havets E6:a, seglar tusentals båtar varje sommar och det är ett stort folknöje att helt enkelt sitta och titta. Busskommunikationer till Göteborg och Uddevalla finns.

Läs mer hos mäklaren
Lundin Fastighetsbyrå