Kommande

Östra Finnbodavägen 13A

Saltsjöqvarn, Nacka kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
93 m²
Balkong
Ja
Våning
4, hiss finns
Förening
BRF Nacka Saltsjöterrassen 37:13
Om föreningen
Energiklass
D
Avgift
5 695 kr/mån
Driftkostnad
11 268 kr/år
Kommande

- Havsutsikt
- Generösa ytor
- Ta SL-båten in till strandvägen
- 25 kvadratmeter privat terrass
- En av 22 arkitektritade bostäder

I det klassiska Gomanhuset fr 1967 i Saltsjöqvarn återfinner man denna fantastiska arkitektritade lägenhet med terrass och utsikt över Stockholms inlopp, Skansen och Gröna Lund på Djurgården.
Bostaden bjuder på ett modernt boende med sjökontakt i vackra miljöer där vi finner en blandning av K-märka -och nyproducerade hus med hög standard. Ta gärna trappan (bredvid det K-märkta Pointhuset) ner promenadstråket längs kajen och se båtarna segla förbi.

Fastigheten uppfördes från början som livsmedelslaboratorium åt Kooperativa Förbundet 1965-1967, ritad av arkitekt Joen Sachs. Fastigheten är byggd i sluttningen med endast 22 lägenheter som alla är olika utformade. Fastigehteen är av unik karaktär och även kulturminnesmärkt. När huset under 2014-15 byggdes om till några få spektakulära lägenheter gjordes detta på ett mycket omsorgsfullt sätt, och arkitekt Joen Sachs var i samband med färdigställandet på plats för att inspektera omvandlingen och ge sin välsignelse.

Välkommen hem till Östra Finnbodavägen 13A - ett unikt boende och hem!

Saltsjöqvarn är ett lugnt område på bekvämt gång -och cykelavstånd in till staden. Härifrån tar det endast 15 minuter att promenera in till Nytorget på Södermalm med kaféer, barer och restauranger. Till angränsande Hammarby Sjöstad är det inte heller långt, att gå hit tar ca 10 minuter och även här finner vi kaféer, bagerier, barer och restauranger. Saltsjöqvarn erbjuder utmärkta kommunikationer via buss in till Slussen och stadens puls inom 5 minuter. Busslinje 53 tar er hela vägen in till T-centralen. Från Värmdövägen, som ligger på ett par hundra meters avstånd går det flera bussar till/från Slussen, Värmdö samt Saltsjöbanan som tar er ner till Grand Hotell vid Saltsjöbaden. Det går dessutom bra att ta båten med ditt SL-kort in till Nybrokajen (ca 15 minuter) Nacka strand, Djurgården (Gröna Lund, Skansen), Lidingö m.m. Sist men inte minst har vi skärgårdsbåtarna som går från bryggan utanför hotellet mot Fjäderholmarna och Waxholm via Nacka Strand.

Butiker och service finns i Sickla Köpkvarter och Nacka Forum, båda med ett stort utbud att erbjuda när det gäller shopping. I Sickla köpkvarter finns även biograf och Dieselverkstaden, ett kulturcentrum med mängder av aktiviteter för alla åldrar och intressen. I Saltsjöqvarn finns det tillgång till flera restauranger så som populära Boule och Berså samt restaurangen på Elite Hotell. På lyxhotellet Elite Hotell Marina Tower har dessutom Sturebadet SPA-avdelning och gym. Skäm bort din kropp och dina sinnen och njut av ett exklusivt spa och träningsanläggning med pool, jacuzzi, bastu samt turkiskt hamam. Boende har dessutom rabatt hos det närliggande gymmet Danvikens Hälsoforum där vi finner både maskiner och gruppass.

Strax nedanför hotellet finner vi en trevlig lekplats intill vattnet - perfekt för barnfamiljer. På några hundra meters avstånd, borta vid Värmdövägen finner vi ytterligare två lekplatser (nybyggda) samt en fotbollsplan. Ett boende i Saltsjöqvarn bjuder på fem minuters gångavstånd till två förskolor, 10 minuters promenadavstånd till ICA Närlivs och drygt 200 meter till närmsta vårdcentral. För er med bil är det dessutom enkelt att på ett par minuter ta er till Nyckelvikens naturreservat med 4H-gård samt friluftsområdet Hellasgården vid Nacka reservatet.

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Nacka

Kontakta mäklaren

Maxine Mazy

Svensk Fastighetsförmedling Nacka
Mäklare Maxine Mazy, Svensk Fastighetsförmedling Nacka
+46737164509

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.