Fyrtornsgatan 9A

Västerås kommun Se på karta

3 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
84 m²
Balkong
Ja
Våning
3 av 5, hiss finns
Byggår
2012
Avgift
3 075 kr/mån
Driftkostnad
66 168 kr/år
Pris/m²
47 560 kr/m²

Ett fantastiskt boende på Residens Mälaren i en ägarlägenhet. Ta kaffebrickan 10 steg från bostaden och du är ute på den gudomliga takterrassen. En grönskande oas med gräsytor, planteringar, en boulebana, uteplatser och en grillplats. Njut dagen på den stora uteplatsen med milsvidd utsikt ut över Mälaren. Dessutom finns ett inglasat uterum som passar bra vid sämre väder. Håll kroppen i trim. Fina promenadstråk finns längs Mälarens strandkant vid Lillåudden och Öster Mälarstrand på vintern kan du ta på dig skridskorna precis utanför dörren och ge dig ut på sjön. I huset har vi även ett mycket bra utrustat gym med diverse moderna maskiner och redskap. Vill man ta det lite lugnare finns Spa-avdelningen med både bastu och pool. Förråd ingår.

Inom Residens Mälaren finns två övernattningslägenheter att hyra för gäster. Gemensam tvättstuga finns på innergården. Stort bibliotek och möteslokal finns i entréplan. Där finns även flera företagare inom frisk och skönhetsvård samt Seniorproffsen. Hos dem kan man boka in olika tjänster som fönsterputs eller städning. I markplan finns även Restaurang Ankarudden som serverar både luncher och a la cart på kvällarna och helgerna. Dessutom kan man få lunchen levererad till dörren.

Du betalar en månatlig avgift för lägenheten med 3075:-. Sen betalar du också för de gemensamma delarna som gym, spa, vardagsrum, tidningsprenumerationer osv med 2920:-/månad (totalt 5995:-/månaden) läs mer om detta i bifogade årsredovisningar. Det som tillkommer är hushållsel samt försäkring. Vad är då fördelarna med att ha en ägarlägenhet istället för en bostadsrätt? Större frihet att göra om i bostaden, hyr ut när du vill och till vem du vill, sälj till vem du vill och inte stadgar att följa på samma sätt som i en brf.

Fastigheten är ansluten till fibernät så det ingår (Quicknet)
Centralgarage finns i huset med elladdning på vissa platser. (Dock kö. Grannhuset har lediga platser för 1300/mån). Det finns även platser ute med motorvärmar-uttag. Dessutom finns gott om allmänna parkeringsplatser för gäster samt att man kan köpa boendekort via Västerås Stad, 500 kr/månad. Miljöbod med gott om sorteringsmöjligheter finns i centralgaraget, likaså finns cykelförråd i anslutning till centralgaraget.

Fastigheten har byggår 2012. 2019 installerades komfortkyla som sänker temperaturen i lägenheterna varma sommardagar.
Fastigheten är befriad från kommunal fastighetsavgift fram till 2029.

Varmt välkommen på visning, bara hör av dig så hittar vi en tid som passar dig!

Ägarlägenheter vad är det?
Det är en boendeform som kan jämföras med att köpa och äga en villa, radhus etc. Vid köp av en ägarlägenhet får du ansöka om lagfart på bostaden och den kan pantsättas och belånas precis som andra boendeformer man köper, dvs utöver köpeskillingen betalas en stämpelskatt när du ansöker om lagfart samt pantbrev för att kunna pantsätta den. Lagfarten är 1,5% av köpeskillingen och pantbrev kostar 2% på det belopp du lånar. Vissa pantbrev finns.

Residens Mälaren- Här bor du granne med härliga Mälaren. Här finns fina gångstråk längs Mälarens strandkant. Vill du promenera in till city så finns en gångbro från Lillåudden, och här passerar du också Resecentrum med både buss och tågförbindelser till när och fjärran. Tar du promenaden söderut så passerar du Steam hotel och vidare mot Öster Mälarstrands fina båthamnar, restauranger, caféer och gångstråk längs vattnet. I närområdet på Lillåudden finns flera restauranger. I samma hus

Läs mer hos mäklaren
Mäklarringen Eskilstuna

Kontakta mäklaren

Wivecka Ljungh

Mäklarringen Eskilstuna
Mäklare Wivecka Ljungh, Mäklarringen Eskilstuna
076-3141490