Norra Storgatan 14

Helsingborg - Centrum, Helsingborg Se på karta

8 990 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4,5 rum
Boarea
185 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Våning
4 av 4, hiss finns
Byggår
1875
Förening
BRF Springpostgränd
Om föreningen
Avgift
6 790 kr/mån
Pris/m²
48 595 kr/m²

På en hörna bland smala gränder och myllrande shoppingstråk sträcker den ståtliga fastigheten från 1875 ut sig. Fasaden är tidstypiskt klädd i rött tegel med detaljrik dekorationsputs. Från taket skjuter ett utsmyckat torn med bågformade fönster upp.

Det är också där våningen ligger. Bostaden är i nyskick med drömlika attribut som takterrass, tornrum, hiss från markplan och omfattande sociala ytor. Med en boyta på 186 kvadratmeter fördelar den sig på 4,5 rum. Den privata takterrassen nås en trappa upp och har sol i stort sett hela dagen.

Förra året påbörjades en omfattande renovering och ombyggnad som färdigställdes i år. Köket flyttades och väggar vältes för att skapa en perfekt balans mellan sociala och privata rum. Vardagsrum, matsal och kök blev till en enda stor helhet där enorma glaspartier från vägg till tak släpper in ett fantastiskt ljus. Ett andra badrum och walk-in-closet skapades. Alla ytskikt, listverk, foder, dörrar och golv byttes ut. Förvaringslösningar platsbyggdes. Trots det stora arbetet är den karaktäristiska vindscharmen tydlig och tillför charm i massor genom friliggande bjälkar, takkupor, öppen spis, sneda vinklar och vrår. En svårslagen citydröm redo för inflyttning.

Det är något speciellt med vindsvåningar som dessa. Det oregelbundna taket. Kuporna som släpper in det mjuka ljuset. Himlen som blottar sig från takfönsterna. Mäktiga takbjälkar som synliggör konstruktionen.

Huset på Norra Storgatan 14 är placerat på gaveln mot Springpostgränden, där tiden nästan tycks ha stått stilla. I den trånga gränden klamrar sig vackra hus med fasader av korsvirke, handslaget tegel och puts längs gatan. Huset på gaveln byggdes 1875 och har en vackert bevarad fasad av rött tegel med inslag av putsdekor i form av profilerade listverk, kolonner och ornamenteringar. Tornet har rundade fönsterbågar och spetsigt plåttak. I just detta hus bodde Ingmar Bergman under sin tid som teaterchef i Helsingborg.

I denna del av staden bor du inte bara i ett vackert grannskap utan även mitt i stan, nära allt från shopping till havsbad. Det är lätt att vara spontan och göra biobesök, äta ute och handla när andan faller på. När hämtmat står på agendan, kan du kila ner till restaurangen Telegrafen på entréplan och hämta mat som läggs direkt på porslin, till ett rabatterat pris. Enklare kan det inte bli.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Helsingborg City