Smörgatan 27

Kallebäck, Göteborg Se på karta

4 600 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
123 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 3, hiss finns ej
Byggår
1960
Förening
BRF Kallebäck nr 1
Om föreningen
Avgift
6 881 kr/mån
Driftkostnad
4 476 kr/år
Pris/m²
37 398 kr/m²

Här presenteras en unik fyra (möjlig sexa) om 123m² med fantastisk utsikt över Göteborgs takåsar. Både bostaden och utsikten är något utöver det vanliga och till bostaden hör en garageplats med fjärröppning samt en parkeringsplats. Lägenheten präglas av välplanerade rum, stora ytor och har två balkonger som löper på var sin sida om hela bostaden. Balkongerna vetter åt både väst och öst och nås från någon av de 6 st (!) balkongdörrarna. Trots sitt lugna läge intill Delsjöområdet så nås city snabbt och smidigt med både kollektivtrafik och bil.

Byggnaden ritades år 1959 av länsarkitekten Erik Friberger och Skånska Cementgjuteriet (idag Skanska) var byggherre åt Göteborgs Stad. Huset stod klar år 1960. Erik Friberger är en känd funktionalist och känd för att ha ritar många flexibla bostadslösningar. Ett av hans mest kända verk är just "Däckhuset" i Kallebäck närmare bestämt Smörgatan 23-27. Huset ritades i ett försök att skapa en ny bostadsform. Bostäder av enfamiljshustyp i relativt centrala lägen i de större städerna ansågs höra till framtidsidealet eftersom det började bli ont om central tomtmark. Friberger kom på att om man byggde tomter på betongdäck i flera våningar (här finns tre), skulle folk kunna bygga egen bostad och utforma den som det passade familjeförhållandena. Husen på Smörgatan är av träkonstruktion, och de är individuellt utformade och har olika planlösningar. Några mindre ombyggnationer har gjorts och 1997 ersattes de ursprungliga balkongfronterna av asbestcement med nya som har ett liknande utseende.

I Kallebäck bor du med naturen som granne och en kort promenad tar dig till Delsjön där du finner löpspår, badplats, golf m.m. Här finns närservice i form av matbutik och du finner även flera förskolor i området samt närhet till Skårsskolan via cykelleder. Några minuters promenad eller bilfärd tar dig till ICA Maxi på Mölndalsvägen medan kollektivtrafiken tar dig till Liseberg och Korsvägen på ca 10 minuter och till Chalmers på ca 20 minuter.

Kallebäck har en mycket positiv utveckling framför sig, då nybyggnadsprojekt för handel, kontor och boende i olika former just nu byggs. Detta kommer bidra till ökat serviceutbud, fler mötesplatser och en ännu trevligare stadsdel inom de närmsta åren.

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Kungälv