Fleminggatan 23, 4 tr

Kungsholmen, Stockholms kommun Se på karta

14 900 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
124 m²
Balkong
Ja
Våning
4 av 5, hiss finns
Byggår
1905
Förening
BRF Åkermannen 33
Om föreningen
Avgift
3 473 kr/mån
Pris/m²
120 161 kr/m²
Antal besök
25 083
Dagar på Hemnet
11

Med ett högt och stillsamt läge på fjärde våningen i vacker fastighet anno 1903 saluförs nu denna fullkomligt unika våning. Här har de välrenommerade arkitekterna låtit äldre charm möta moderna material tillsammans med minimalistisk design där den utsökta känslan för färg och form är i fullständig symbios. Det finns inte en gäst som lämnar denna lägenhet annat än djupt imponerad.

Den äldre charmen utgör stommen av bostaden och återspeglas genom kakelugn, burspråk, högresta fönster och en väl tilltagen takhöjd omkring 3,2 meter. De moderna materialen utgörs av att våningen totalrenoverats till högsta möjliga standard. Flertalet eleganta och minimalistiska designlösningar där exempelvis klädförvaring, arbetsplats, köks- och tvättmaskiner byggdes in och doldes i väggarna. Ombyggnationen och designen är oerhört välgenomarbetad och omfattar allt från optimering av planlösning, positionering av dörrposter för optimalt ljusflöde, design av kök och badrum, infräsning och dragning av ny el (och ny elcentral), briljanta färgkombinationer och hela vägen ner till mindre men ack så viktiga detaljer som strömbrytare och termostater på radiatorer, där exempelvis strömbrytare representerar det moderna och slottsvreden till elementet det tidsenliga. Allt detta bidrar till en sällan skådad helhet som självklart upplevs bäst på plats.

Entré till bostaden görs genom pardörrar till hall med utrymme för ytterkläder i dolda infällda garderober och en över 3 meter hög platsmonterad spegel. Vidare öppnas bostaden upp genom en inre hall med ett sagolik vackert italienskt marmorgolv lagt i ett helt unikt stjärnmönster. Här finns också en dold arbetsplats med skrivbord och hyllor samt en gästtoalett bakom en inbyggd 2,5 meter hög dörr med dolda gångjärn. Vägghängd blandare från Dornbracht, WC och handfat i färgad keramik från Italien (Ceramica Globo).

På ena sidan hallen möter två generösa vardagsrum i fil som avdelas med speglade skjutdörrar i original. Båda rummen har ny parkett i fiskbensmönster (löper vidare genom resten av bostaden), stuckatur och höga sockellister. Ett av rummen har ev vacker fungerande kakelugn och det andra har elegant burspråk med rundat platsbyggt element.

Köket/matsalen möter via en passage det andra vardagsrummet helt utan trösklar för vackert flöde. I passagen mot köket ligger det stora extraordinära badrummet i fyra olika nyanser av grönt. Hexagonklinker, golvvärme, badkar, dold tvättpelare, WC, tvättställ från italienska Caramico Globo samt tvättställsblandare från Dornbracht. Alla fyra väggar har en panel med kurvade hörn. Höjdpunkten är den platsbyggda otroliga spegelväggen med inbyggda dolda skåp bakom.

Generöst kök/matsal med utrymme för middagsbord för minst 10 personer. Allt i detta rum är minutiöst uttänkt. Det är mer rumskänsla än kökskänsla, men ändå med alla tänkbara funktioner. Induktionshällen (Eico Aspira Auto) med inbyggd fläkt som öppnar sig vid behov, genomgående platsbyggda och dolda förvaringslösningar samt ett fantastiskt blyinfattat spegelparti. Kyl/frys (Asko), diskmaskin (Blomberg), ugn (Siemens) är topp i sin klass.

Här nås den stora balkongen som vetter i söder med utsikt över takåsar och himmel. Mot gården ligger master bedroom med utrymme för dubbelsäng och platsbyggd dold klädförvaring bakom eleganta vikväggar. Ytterligare sovrum mot gården som används som barnkammare med ingång genom passage med platsbyggda hyllor. Båda sovrummen har små passager mellan sig och övriga rum för att ge distans, samt fantastiska ullmattor från Kasthall som är smutsavstötande.

Med sin minutiösa arkitektur och disponering är denna sociala våning, som är fotograferad för diverse inredningsmagasin, sannerligen en drömbostad för både det designälskande paret och barnfamiljen. Varmt välkommen på visning av ett hem att älska och inspireras utav.

Läs mer hos mäklaren
BlumenthalHoffman Fastighetsmäkleri

Kontakta mäklaren

Emil Hoffman

BlumenthalHoffman Fastighetsmäkleri
Mäklare Emil Hoffman, BlumenthalHoffman Fastighetsmäkleri
073-328 16 61