Tegnérgatan 20 A

Luthagen, Uppsala Se på karta

6 950 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
149 m²
Balkong
Nej
Våning
3 av 3, hiss finns ej
Byggår
1925
Förening
BRF Fritjof
Om föreningen
Avgift
6 432 kr/mån
Driftkostnad
7 241 kr/år
Pris/m²
46 644 kr/m²
Antal besök
11 521
Dagar på Hemnet
23

Hitta hem i denna smakfullt renoverade etagelägenhet i ett hus byggt 1925 och ritat av Gunnar Leche. De 149 kvm fördelade på fyra stora rum och kök erbjuder en underbar atmosfär tack vare bevarade originaldetaljer som får samsas med gedigen renovering. Här skänker flertalet vackra fönster ett härligt ljusinsläpp och planlösningen är både rymlig samt funktionell vilket gör denna bostad perfekt för exempelvis både ett par och en barnfamilj. Lägenhetens insynsskyddade läge i huset ger också fin utsikt över vackra byggnader och en grönskande innergård. Innergården erbjuder för övrigt flertalet fruktträd, syrenbuskar, blomstrande rabatter, örtland, sittgrupper och grill.

Planlösningen ger en välkomnande hall med originaltak, bra förvaringsmöjligheter och ingång till en toalett. Stort, renoverat kök med tidsanpassad köksinredning från Kvänum och mycket charmiga detaljer så som serveringsskåp, skafferi samt platsbyggd sittbänk. Inbjudande vardagsrum med öppen spis och en rymlig matsal i fil med vardagsrummet. Inre hall med ingång till ett helkaklat badrum och ett sovrum. En trappa upp ligger det stora vindsplanet som består av ett allrum där nuvarande ägare använder en del av det som ett sovrum. Här möts du av en mycket generös takhöjd, synliga takbjälkar, tre takfönster och ett bevarat originalgolv av tegel. Ingång till ett stort, isolerat förråd, en s k walk-in-closet.

Som boende på Tegnérgatan 20 A bor du med gångavstånd till centrum. I närheten finns förutom förskolor och skolor bl a en välsorterad Coop-butik, restauranger, banker samt blomsteraffär. Stabbyskogen är lättillgänglig och erbjuder fin natur samt bra löparspår såväl sommar som vinter.

Välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Svenska Mäklarhuset Uppsala