Ola Hanssonsgatan 3A

Ribersborg, Malmö Se på karta

5 195 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
97 m²
Balkong
Ja
Våning
4 av 10, hiss finns
Byggår
1938
Avgift
3 723 kr/mån
Pris/m²
53 557 kr/m²
Antal besök
9 042
Dagar på Hemnet
23

Solida och välrenommerade brf Peterstorp förfogar över ett funktionalistiskt mästerverk. Ribershus, Malmös första funktionalistiska höghusområde, invigdes 1938. Peterstorp 2 var det första huset som färdigställdes. Bakom projektet låg den legendariske byggmästaren Eric Sigfrid Persson. Arkitekt var Nils Einar Eriksson, en av de första funktionalisterna i Sverige.

Med hiss från markplan tar vi oss till 4:e våningen. Här möter en fantastisk våning i ett hus som räknas som ett av Erik Sigfrid Perssons mästerverk. Placeringen på västersidan, längst bort från trafiken, är optimal med havsutsikt och en stor balkong.

Interiört finns samtliga detaljer bevarade som hör till Ribershus. Njut av perspektivfönster, kalksten, fiskbensparkett och platsbyggda skåp. Hela bostaden erbjuder varierande stora fönsterpartier som betonas av takhöjden. Bostadens trumfkort är placeringen i A-trappen vilket ger en fri utsikt utan någon byggnad framför vilket är ovanligt för läget.

Planlösningen ger en "rundgång" som på ett smakfullt sätt knyter ihop sällskapsytorna med den mer privata sovrumsavdelningen. Här finns totalt 2 funktionella sovrum och ett matrum som enkelt kan göras till ett 3:e sovrum. Badrum och gäst- wc. I sällskapsrummet ges gott om plats för soffgrupp och kompletterande möblemang. Den öppna spisen och den läckra matplatsen med inbyggt barskåp är två utsökta detaljer som gör rummet levande. Från hörnrummet ser man ut över sundet, vill man komma närmare tar man ett steg ut på balkongen och njuter av kvällssol på första parkett.

Brf Peterstorp 2 har mycket god ekonomi och erbjuder flera trevliga mervärden för sina medlemmar. Hissen går från markplan, och högst upp finns en ljuvlig takterrass med övernattningslägenhet, kök och festlokal. Dessa nyttjas gratis under dagen, och för övernattande gäster debiteras 300 kr.

I närområdet har du tillgång till Slottsstadens breda serviceutbud. Stadens cityutbud nås på gångavstånd genom vackra Slottsparken. Malmö C och god kommunikation på nära håll. Det bästa av allt är kanske just närheten till havet med Ribersborgsstranden precis utanför.

Varmt välkommen!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Malmö Väster

Kontakta mäklaren

Visningstider

  • 26
    okt
    Idag kl. 17:00–17:30
    Bokad visning. Anmäl dig på Bjurfors.se.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.