Kommande

Folkungagatan 87

Södermalm Katarina, Stockholms kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
99,5 m²
Balkong
Nej
Våning
2,5 av 5, hiss finns
Byggår
1903
Förening
HSB BRF Rudan nr 146 i Stockholm
Om föreningen
Avgift
3 849 kr/mån
Driftkostnad
11 040 kr/år
Kommande

I korsningen Nytorgsgatan/ Folkungagatan, ett stenkast från Katarina kyrka och de pittoreska kvarteren kring Mäster Mikaels gata, välkomnas du här till en karaktärsfull sekelskiftesfyra med fantastiskt ljus, genomgående planlösning och hela fyra vackra kakelugnar. Lägenheten stoltserar med många bevarade detaljer från byggåret 1903 såsom över ca 3,30 meters takhöjd med stuckatur, speglade pardörrar och djupa fönstersmygar. Hela lägenheten är varsamt renoverad med välkomponerade ytor och genomgående smakfulla material- och färgval. Planlösningen är både trevlig och optimal med sin inbjudande, solfjäderformade entré, fina siktlinjer med stora rum i fil och sina tre sovrum i bra storlek.

Föreningen är välskött med både bastu, hobbyrum, barnvagnsrum och cykelrum. Huset har hiss och är välbevarat, med stabil ekonomi och låg belåning. Här råder en god grannsämja och en fin atmosfär, där den grönskande innergården med sittgrupper, grill och gunga blir en trevlig samlingspunkt för både barn och vuxna. Huset byggdes år 1902-1903 i vacker jugendstil och föreningen äger sin mark.

Fastigheten ligger i hörnet Folkungagatan/ Nytorgsgatan och härifrån har du nära till såväl Katarina kyrka och Mosebackekvarteren som de charmiga kvarteren kring Mäster Mikaels gata. Cornelisparken bjuder på storslagen utsikt över Stockholms ström medan kvarteren österut bjuder på både barer, caféer, småbutiker och restauranger i populära Sofo.

Så söker du ett vackert, trivsamt och stämningsfullt boende i hjärtat av Södermalm är det här en lägenhet du bara inte får missa. Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Södermalm

Kontakta mäklaren

Jenny Damgren

Bjurfors Södermalm
Mäklare Jenny Damgren, Bjurfors Södermalm
070-782 00 14

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.