Karl Gustavsgatan 7A

Vasastaden, Göteborg Se på karta

7 495 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
115 m²
Balkong
Ja
Våning
5 av 5, hiss finns
Byggår
1880
Förening
BRF Excelsior
Om föreningen
Avgift
6 228 kr/mån
Driftkostnad
11 640 kr/år
Pris/m²
65 174 kr/m²
Antal besök
12 887
Dagar på Hemnet
14

I de sköna kvarteren mellan Vasagatan och Allén ligger många av Vasastadens vackra byggnader från slutet av 1800-talet i byggnadsstilen nyrenässans. På Karl Gustavsgatan Sju A, högst upp under stjärnhimlen, erbjuds en superfräsch vindsvåning om 4 rok, 115 kvm (94+21 kvm) med stilren inredning, braskamin, vinklar och vrår samt takterrass i västerläge!

Takhöjden är 3,3 m i nock! Murverken, inmålade takstolar, snedtaken och takfönstren ger den rätta karaktären av vindsvåning. Med sju takfönster och ett stort vertikalt, öppningsbart fönsterparti från golv till tak mot takterrassen blir våningens dagsljus en fantastisk behaglig upplevelse i varje rum.

Från gården (Karl Gustavsgatan 9) nås hissen från plan mark, praktiskt för t ex barnvagnen.

I hallrummet finns murverk, stilrena garderober och smart förvaring. Ett praktiskt, mörkgrått golvklinker med värme fortsätter ut i köket.

Vardagsrummet ligger öppet med sin vackra rumsvolym och ljust laserad ekparkett vilken fortsätter ut i övriga rum. Här ryms en skön soffgrupp varifrån braskaminen kan avnjutas i sin fina runda form i svart. De stora takfönstren och vitmålade takstolarna sällskapar.

Köket ligger öppet mot vardagsrummet och har stilrena, vita skåpsnickerier i vinkel med arbetsbänkar i sten. Stänkskydd i snygg mosaik. Takfönster och ett lågt, litet vertikalt fönster. Spis, ugnar, diskmaskin, kyl och frys från 2019. Intill köket och innanför glasningarna till terrassen är den naturliga platsen för matbordet. När vädret tillåter kan hela glaspartiet skjutas åt sidan och vips är ute inne eller inne ute. Takterrassen utan insyn och i väster är våningens absoluta signum. Här vill man bara vara så mycket det bara går.

Kök och vardagsrum bildar tillsammans en fantastisk trevlig sällskapsdel. Två trappsteg upp, ett litet etage, ligger den mer privata delen med tre sovrum. Det första rummet har ett takfönster och rymmer en dubbelsäng. Det kan t ex vara ett barnrum. Det andra sovrummet längst in har takfönster och garderober samt rymmer även det en dubbelsäng. Här finns bra förvaring i två walk in closets och passar bra som Master bedroom. Det minsta sovrummet har takfönster och stilrena garderober samt även en andra entré till våningen. Passar bra som t ex ett arbetsrum eller gästrum.

Badrummet finner vi på andra sidan av vardagsrummet. Det har lite hotellkänsla med sitt utförande med dekorativt golvklinker i svart och vitt mönster med värme samt livfull väggmosaik. Det är ett riktigt skönt badrum med både dusch och badkar. Snyggt designat handfat med kommod och toalett. Tvättmaskin (2019) med twindos (automatisk dosering som fylls på varannan, var tredje månad) och kan styras genom en app. Torktumlaren (2018) har integrerad kondensvattenslang (ingen tömning krävs). Här finns även ett takfönster.

Våningen erbjuder ett komplett och bekvämt boende i en inspirerande, modern vindsatmosfär i spännande kontrast till den charmiga 1800-talsmiljön. Mitt i stan med promenader, parker, caféer, restauranger, affärer, kultur och nöjesliv samt kommunikationer i stans alla sträckningar.

Cykelparkering på gården.

Bilparkering kan erbjudas antingen via Boendeparkering alternativt i P-huset på Thorildsgatan. Se länk.

Läs mer hos mäklaren
Ahre Fastighetsbyrå