Solstigen 10A

Väsjön, Sollentuna kommun Se på karta

3 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
81 m²
Biarea
7 m²
Balkong
Nej
Uteplats
Ja
Byggår
2021
Förening
BRF Solstaden Väsjön
Om föreningen
Avgift
3 411 kr/mån
Pris/m²
49 321 kr/m²

Varmt välkomna till en helt nyproducerad lägenhet i expanderande Väsjön! Här har man en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum med stora fönsterpartier. Köket är utrustad med fullstor kyl och frys, inbyggd mikro samt diskmaskin. Hallen är rymlig med plats för jackor och skor och ytterligare förvaring finns i förrådet. Lägenheten har tre sovrum i varierande storlek men alla med plats för säng och förvaring. Badrummet är kaklad med bland annat duschhörna och både tvättmaskin och torktumlare.

OMRÅDE
I Sollentuna kommun växer den nya stadsdelen Väsjön fram invid sjön med samma namn. Väsjön är en småskalig, variationsrik och naturnära stadsmiljö med det aktiva livet i centrum. Genom långsiktig och noggrann planering har grunden lagts för ett område, där bostäder finns i nära anknytning till naturreservat, idrotts- och rekreationsområden, och där en modern stad växer fram i ett sammanhang som ska locka många fler än bara de boende.

Beläget mellan Törnskogen och Rösjöskogens naturreservat är naturen ständigt närvarande. På gångavstånd finns fyra vackra insjöar varav Fjäturen, Snuggan och Rösjön till större delen ligger i orörd natur. Den fjärde – Väsjön – ska bli centralpunkten kring vilken den nya bebyggelsen koncentreras med anslutande torgplatser, parkstråk och strandpromenad. Det geografiska läget erbjuder aktiviteter som passar stora som små året om. Sommarhalvåret bjuder på brygghäng, bad, kajakpaddling och fiske som mot hösten ersätts av svampplockning till långa söndagsmiddagar. Gångavstånd både till Edsbergs Sportfält och parkourbana. Snart ska även en discgolfbana vid Väsjöbacken byggas. När vintern tar vid och kajakerna tas in, visar de närliggande sjöarna hur härligt det kan vara med skridskor. Backhoppning eller fartfylld skidåkning i Väsjöbackens många nedfarter möjliggör variation och puls även under vinterhalvåret.

SERVICE
Om du promenerar genom skogen har du Edsbergs centrum med allehanda service; en välsorterad ICA-butik, vårdcentral och bibliotek, en pizzeria, blomsteraffär, café med mera. Lidl har en stor matbutik på Malla Silfverstolpes väg. Större shoppingutbud har du närmast i Sollentuna centrum, Häggviks Handelsområde eller kanske väljer du att åka till Täby centrum, Kista Galleria eller Mall of Scandinavia. I Sollentuna centrum med ca 115 butiker finns ett stort utbud av både restauranger, shopping och allehanda service samt gym (SATS). Just gym har du närmare än så - SATS BASE ligger på Hovslagarevägen 2 som du passerar när du åker mot Sollentuna - med mycket generösa öppettider. Häggvik har stormarknader som Ica Maxi, City Gross och Stora Coop samt Systembolaget, Jysk, Jula, Blomsterlandet, ett stort SATS-gym - och mycket mer.

KOMMUNIKATIONER
Bra kommunikationer finns med buss 527 och buss 607 där båda linjer ligger på gångavstånd från huset. Bussarna tar dig till Sollentuna Centrum och Sollentuna station. 607:an går via Mörby centrum till Danderyds sjukhus. Sollentuna station erbjuder pendeltåg samt bussbyte till andra busslinjer. Med pendeltåg från Sollentuna eller tunnelbana från Mörby tar resan till stan endast 15 minuter.
Med bil är du snabbt ute på Norrotsleden som ansluter till E4:an mot city eller Arlanda eller så åker du via Frestavägen ut till Danderydsvägen och vidare mot E18.

Buss 607: Sollentuna Station - Danderyds sjukhus
Buss 527: Sollentuna station - Smedstorps

BARNOMSORG
Intill Väsjö torg planeras för Väsjöskolan och i Södersätra för en förskola.
Söde

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sollentuna

Kontakta mäklaren

Alexander Lahdo

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sollentuna
Mäklare Alexander Lahdo, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sollentuna
0736-71 16 27