Södra Esplanaden 21

Centrum, Lunds kommun Se på karta

7 500 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
140 m²
Våning
4 av 5, hiss finns
Byggår
1930
Förening
BRF Lundatäppan
Om föreningen
Energiklass
E
Avgift
6 544 kr/mån
Driftkostnad
7 800 kr/år
Pris/m²
53 571 kr/m²

Unik etagelägenhet i ett av Södra Esplanadens vackraste tegelhus. Redan i entrén slås vi av tegelsättningen - det här är ett hus utöver det vanliga! Här bor du i ett vackert hus som du njuter av att gå in i varje dag. Allt är gediget och rejält. Hissen till fjärde våningen är i originalutförande och de blyinfattade fönsterna visar på ett hantverkskunnande från förr.

Själva bostaden är rymlig med högt i tak (2,83 meter på bottenvåningen) och har en fantastisk utsikt med fritt åt alla håll. Utsikten från köket med domkyrkotornen, Lunds takåsar och fina siluetter är svårslagen oavsett årstid. Balkongen på framsidan vetter ut mot Södra Esplanaden pampiga lindalléer. Loppisen på lördagar med ett folkmyller ger en väldigt mysig ”söderkänsla”.

De sociala utrymmena är fina med de två rummen i fil och vikbart parti ut mot balkongen. Alla gamla detaljer är bevarade; spegeldörrar, infällda skjutdörrar, stuckaturer/takrosetter, golvlister osv. Köket är nyrenoverat med fina granitskivor, de kaklade badrummen är också renoverade med stor varsamhet. Det stora sovrummet är knäpptyst in mot gården, det gamla köket är ombyggt till ett mindre sovrum/arbetsrum. Ovanvåningen ger kvalitet med extra wc/dusch. Det gör det enkelt att ha övernattande gäster, men kan samtidigt användas till mycket annat - särskilt som rummet har egen entré från våning 5. Rummet är också tyst och lugnt med fönster mot gården.

Här bor du i mysiga kvarter, ett stenkast från Mårtenstorget och Stortorget. Promenaden dit går genom Nödens fina gathuskvarter. Allt finns i närheten. Samtidigt är det enkelt ta sig ur stan mot Malmö med bil, och buss finns utanför dörren i princip. En cykeltur bort ligger Stadsparken och Botaniska trädgården. Apelskolan och Vårfruskolan ligger precis runt hörnet. 10 minuter bort finns Lund C.

Det här är en lägenhet att verkligen trivas i! Låter det intressant? Hör av dig redan i dag för att boka visning.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Lund

Kontakta mäklaren

Mikael Haraldsson

Svensk Fastighetsförmedling Lund
Mäklare Mikael Haraldsson, Svensk Fastighetsförmedling Lund
+46733264405