Karlssons länga 6

Karlssons äng, Kalmar kommun Se på karta

2 895 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
134,2 m²
Balkong
Nej
Förening
BRF Karlssons länga
Om föreningen
Avgift
6 158 kr/mån
Driftkostnad
25 500 kr/år
Pris/m²
21 572 kr/m²

I parknära läge, endast 4 km från Kalmars centrumkärna och 2 km från havet, hittar du kvarteret Landstormen på Karlssons äng. Karlssons länga består av 13 bostäder i form av radhus med stadskaraktär, där flexibla planlösningar i tre våningar ger plats åt hela familjen. Varje bostad är utrustad med privat takterrass med sol från tidig förmiddag till sen eftermiddag.

Radhusbebyggelsen i kvarteret Landstormen tar avstamp i den traditionella trähusarkitektur som förekommer i Kalmars innerstad. Fasad-och volymmässigt har arkitekten tagit fasta på en markerad sockel samt vertikala och horisontella indelningar för att ge liv åt fasaden och skapa en dynamisk helhet. Kulörmässigt hämtas inspiration från äldre byggnadstradition samt från naturen.

Bostädernas entréer är vända bort från trafiken på Brunnslättsvägen, vilket tillgodoser en solig entréträdgård som tillåter trygg lek för barnen i området. Ett stenkast bort finns tillgång till bostadsnära park för de mer ytkrävande aktiviteterna. Varje bostad har plats för parkering i anslutning till entréträdgården medan besöksparkeringar placeras längs med gårdsgatan söder om bostäderna. Här hålls hastigheten låg och trafiken sker på de gåendes villkor. Mot gårdsgatan har de boende även plats för förråd och avfallskärl som integreras på ett estetiskt sätt tillsammans med brevlåda i en avskärmning/spaljé mot grannens gård.

Planlösningen i bostäderna är uttänkt utifrån platsens förutsättningar och den växande familjen. Kök på entréplan samt takterrass och allrum på plan 3 får sol från tidig förmiddag fram till eftermiddagen, medan master bedroom, vardagsrum och kontor vetter mot kvällsljuset i nordväst. Plan 2 är flexibelt planerat och möjliggör tillbyggnad av rumsavdelande vägg i sovrummet mot sydöst.

Läs mer hos mäklaren
Rydman Langå AB

Kontakta mäklaren

Hanna Eriksson

Rydman Langå AB
Mäklare Hanna Eriksson, Rydman Langå AB
070-974 12 48