Alvägen 7

Viggbyholm Sjösidan, Täby Se på karta

7 950 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
117 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Våning
2 av 2, hiss finns ej
Byggår
1936
Förening
BRF Villa Eknäs
Om föreningen
Avgift
5 750 kr/mån
Driftkostnad
4 800 kr/år
Pris/m²
67 949 kr/m²

Välkommen till denna fantastiska våning belägen med ett helt unikt läge mitt i villaidyllen på Sjösidan. Här bor du med direkt närhet till grönskande strövområden och stränderna efter Stora Värtan. Lugnt och rofyllt läge där du bor som i villa men med en bostadsrätts enkelhet. Här kan du ha härliga grillmiddagar samtidigt som ni utnyttjar den stora trädgården eller går ned till havet för ett bad. Marinan med sin härliga stämning ligger på gångavstånd liksom den vackra strandpromenaden efter Stora Värtan.
Fastigheten uppfördes ursprungligen 1936 som rektorsvilla till den nyligen uppstartade Viggbyholms internatskola, därav det noggrant utvalda läget och den magnifika utsikten.

Lägenheten ligger på övre plan i huset med egen ingång och i direkt anslutning till entrén ligger den stora och privat terrassen om ca 11 kvm med eftermiddag- och kvällssol. Våningen har fyra bra sovrum, två helkaklade badrum och ett stort härligt vardagsrum öppet mot köksdelen. Härifrån har man en fantastisk utsikt över Stora Värtan samtidigt som våningen känns privat och helt utan insyn. I vardagsrummet finns även en öppen spis vilken fungerar och är i original.
Våningen är inredd i en sober färgskala samtidigt som vitvaror och maskiner håller en hög exklusiv standard från Miele. Den fina 30-talsarkitekturen gör sig påmind i form av de vackra fönstren i original, fiskbensparkett (original) och den fungerande vackra öppna spisen.
I hallen och i båda badrummen ligger vacker Carrarramarmor på golvet.
Till lägenheten hör också ett isolerat förråd på tomten ca 7 kvm och på vinden ovanför lägenheten finns ett stort förrådsutrymme om ca 6 kvm som också tillhör lägenheten ("fälltrapp" från hallen). Föreningen har också ett gemensamt förråd för cyklar, utemöbler m.m.
Bilplatser finns lediga för 300 kr/mån.

Behöver du åka kommunalt tar du lätt bussen 100 meter bort på Drakskeppsvägen till Näsby park och vidare med Roslagsbanan till Stockholms universitet och KTH vilket gör att du når stan på ca 40 minuter. Här går också nattbussarna förbi från stan. I området finns flera bra skolor och förskolor, bl a Engelska Skolan i Näsby park, samt tre gymnasium vid Täby Centrum.

Området är idylliskt med sin gröna och vackra omgivning samtidigt som havet finns inpå knuten. Här bor man lugnt och rofyllt med härlig ljus och rymd samtidigt som man har den magiska utsikten över havet och Stockholm Skyline. Varmt välkommen till en alldeles unik våning som sällan finns ute på marknaden

För mer information, kontakta ansvarig mäklare: Ulrika Källström 070-782 0089.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Täby Danderyd

Kontakta mäklaren