Berzeliigatan 26

Lorensberg, Göteborgs kommun Se på karta

22 000 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
6 rum
Boarea
256 m²
Balkong
Ja
Våning
3 av 6, hiss finns
Byggår
1906
Förening
BRF Berzeliigatan 26
Om föreningen
Avgift
7 846 kr/mån
Pris/m²
85 938 kr/m²
Antal besök
5 119
Dagar på Hemnet
4

Extremt modern familjevåning om 256 kvm, 6 rok i absolut högsta internationella klass.
4 sovrum, 2 badrum, 2 vardagsrum, formidabelt kök, 2 öppna spisar, gästtoalett, tvättstuga, mästerligt handlagd massiv ekparkett i alla rum samt 2 balkonger varav 1 mellan burspråken i söder. Våningen är totalrenoverad och färdigställd 2020 i ett absolut enastående utförande. Till våningen hör en egen parkeringsplats vid entrén!

Denna "appartement de rêve" har genomgått en mycket omfattande renovering och på samma gång en fantastisk förvandling från klassisk paradvåning till en innovativ våning med en ultramodern planlösning. Våningen inrymmer en gigantisk sällskapsvolym i de två rummen i fil tillsammans med det internationella köket mot gatan, 4 sovrum, varav 2 av dem ligger skönt mot gården, såväl som 2 badrum. Stilrena stuckaturer 3,25 meter upp. 2 öppna spisar i detaljstramt utförande. Snickerier, höga fotlister, garderober och innerdörrar har specialtillverkats likt originalen. Byggnadsstilen är Jugend och tillsammans med det ultramoderna är detta ett oskiljaktigt mästerverk!

Med Paris som förebild har Berzeliigatans byggnader givits förträdgårdar och så pass kontinental bredd att även en allé beretts plats. Den mäktiga hörnbyggnaden på No Tjugosex sprudlar av Jugend. Stadsplanen är från 1884 och huset från 1906. Den representativa flärd som en gång fanns är återskapad och behagligt utmärkande. Arkitekten var Hjalmar Cornilsen.

Den vackra entrén med pardörrar i ek, bär stolt på den utstrålning originalet har. Fasettslipade glas, utskurna dekorationer i dörrspeglarna och mönstret i fasadstenen ovan. Några steg in möter vindfånget upp i fortsatt välbevarat original med bland annat bröstningar hela vägen in till hissen. Ta den vackra hissen till våning tre. Där markerar höga entrédörrar i par sekelskiftets ideal och stil. Dessa pardörrar är nytillverkade säkerhetsdörrar i lika utseende som originalet.

Omedelbart på tröskeln möter känslan upp av en väl genomförd renovering med bland annat en kolossalt mästerligt handlagd, massiv ekparkett, tillsammans med en inredningsdesign full av självförtroende. Det här är lätt att tycka om!

Hallen har garderober för ytterkläder, skogarderober och gästtoalett med vägghängd toalett och tilltalande mosaik, vilken återkommer i badrummen.

Vi går rakt in i sällskapsdelen och blir förförda av den vackra rumsvolymen inrymmande ett stort burspråk med tidstypiska, svängda väggar. Allt omgärdat av väggar strukna i ljust grått. Ekparketten i spikrak fiskbensläggning är oljebehandlad så den skimrar i en dov ton någonstans mot mörkare ek. Det vackra golvet utan trösklar flödar mellan rummen. Stuckaturerna är försiktigt formade för att inte ta överhanden. Den öppna spisen sällskapar mitt på långväggen i strikt kubistisk form med överskiva och gnistskydd i tunn kalksten. I delen närmast köket står ett gigantiskt matbord och väntar på att bli dukat. Den andra delen är möblerad med en skön sittgrupp.

Det inre sällskapsrummet är fortsättningen av stilsäker perfektion med bland annat burspråk och nya radiatorer som följer de svängda väggarna. Det vackra hörnrummet är möblerat med en bekväm soffgrupp och används som TV-rum. Kan avskiljas med de nytillverkade skjutdörrarna i originalutseende. Här finns den andra öppna spisen, hörnplacerad i detaljstramt utförande med överskiva och gnistskydd i tunn kalksten. Utgång till en större balkong i söder med vyer över Berzelligatans allé. Den kontinentala känslan är på

Läs mer hos mäklaren
Ahre Fastighetsbyrå

Kontakta mäklaren

Tomas Ahre

Ahre Fastighetsbyrå
Mäklare Tomas Ahre, Ahre Fastighetsbyrå
0705 250650

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.