Drottninggatan 74

Norr, Helsingborg Se på karta

7 295 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
6 rum
Boarea
189 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Våning
3 av 7, hiss finns
Byggår
1896
Förening
BRF Drottning Ibb 19
Om föreningen
Avgift
6 764 kr/mån
Pris/m²
38 598 kr/m²
Antal besök
9 209
Dagar på Hemnet
20

Om du inte kan få nog av historisk arkitektur och storslagna detaljer från förr bör du ta en närmare titt på denna nyrenässansvåning - en raritet på bostadsmarknaden.

På Helsingborgs paradgata, alldeles intill Stadsteatern ligger det persikefärgade huset från 1896 med hiss. Bostaden på hela 189 kvadratmeter breder ut sig över en hel gavel med fönster mot tre väderstreck och ljuvlig balkong i soligt västerläge. Rummen är översållade av andlöst vackra originaldetaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, takmålningar, stuckaturer, takrosetter, bröstpaneler, spegeldörrar och kakelugnar. Våningen har en genomgående takhöjd på över tre meter och ett massivt ljusinsläpp, som bidrar till den enorma volymen som upplevs i varenda rum. När du strosar runt i våningen skulle du lika gärna kunna befinna dig på en boulevard i Paris.

Bostadens sex rum är idealiskt fördelade mellan privat och socialt. Köket och sovrummen är placerade i den östra delen mot lugn och insynsfri gårdsmiljö. De slottslika salongerna radar upp sig pampigt mot gatan i väster, där även den stora balkongen med kvällssol nås. Inte heller här störs du av insyn från nyfikna grannar. Med generösa ytor som dessa känns stora middagsbjudningar och mingelpartyn givna och gästlistan kan bli lång.

När du bor på denna adress har du nära till hela stadens utbud. Konst och kultur. Shopping i både stora och små butiker. Fika på kaféer i både traditionell och modern anda. Norra hamnen och Gröningen ligger ett stenkast från din port och lockar med allt från salta havsdopp till kulinariska upplevelser. För rekreation och motion styrs stegen mot landborgspromenaden. Välkommen att komma på visning och förtrollas av denna magnifika våning.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Helsingborg City

Kontakta mäklaren

Alexander Jämthagen

Bjurfors Helsingborg City
Mäklare Alexander Jämthagen, Bjurfors Helsingborg City
0739206675