Västkustvägen 403

Skåne, Helsingborg Se på karta

9 800 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
13 rum
Boarea
700 m²
Tomtarea
3 679 m²
Byggår
1810
Driftkostnad
156 615 kr/år

Gästgifveritraditionen sträcker sig långt tillbaka. Ofta byggdes de utmed vägar där det färdades handelsresande. Bönderna i trakten fick i uppdrag att med jämna mellanrum uppföra dessa landmärken till byggnader. 1615 antogs stadgarna att varje häradshövding skulle tillse att det med ett mellanrum på 1,5 mil fanns ett gästgifveri. 1660 uppfördes Fleninge Gästgifveri av Lorens Rottenborg. Till sin hjälp hade han traktens bönder.
Sedan dess har Fleninge Gästgifvaregård varit en naturlig samlingspunkt för resande, traktens affärsmän och medborgarna att tillsammans fira högtider som bröllop, födelsedagar och andra stunder då en festlig sammankomst pockat på.

Nu är det en ny tid som nalkas. Ett modernt gästgifveri kommer säkerligen att även framöver vara en samlingspunkt - för företag, näringsliv, personer med anknytning till trakten eller för övernattande gäster. Att bedriva verksamheter av olika slag i en fastighet och i en byggnad med dessa egenskaper är ett privilegium. Vi finner festlokaler, övernattningsrum för uthyrning alternativt en egen lägenhet, restaurangkök, orangeri med värmesystem (!), möjliga lokaler att inreda kontor i och dessutom outnyttjade ytor i form av separat gårdshus. Lägg till utmärkta parkeringsmöjligheter och snart börjar en fastighet där vi kan skapa oss en modern samlingspunkt anno 2021 att träda fram ur dessa historiska byggnader.
Drömmer du om att skapa ett livsstilsboende där många verksamheter kan rymmas och där det redan finns en intäkt från nuvarande verksamhet - då har du hamnat rätt!

Geografiskt ligger Fleninge Gästis osedvanligt bra. Med bil tar det ca 10 minuter från Helsingborg och knappt en kilometer bort löper E6:an. Fastigheten har under 2000-talet genomgått stora restaureringsarbeten. Under åren 2005-2007 byggdes en smakfull och tilltalande handikappanpassad entré till. Hiss, ramp och trapphus i en härligt modern tappning - men som framhåller det säregna och genuina från huvudbyggnaden. Dessutom uppfördes "The Victorian Lodge" 2008. Ett modernt orangeri med värmesystem, stengolv och isolerglas. Allt för att kunna nyttjas under större delen av året.

Med dessa enkla inledande ord hälsar vi er välkomna till en ny tid för Fleninge Gästis!

Läs mer hos mäklaren
Residence Fastighetsmäkleri