Storgatan 30

Marieholm, Eslövs kommun Se på karta

4 200 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
150 m²
Tomtarea
1068 m²
Driftkostnad
105 453 kr/år

Huvudbyggnad med bostad om 150 kvm och lokal om 150 kvm. Sidobyggnad med lokal om ca 108 kvm samt förrådsutrymmen om ca 35 kvm. Restaurangkök (eventuellt övertag av inventarier diskuteras separat), inhägnad gårdsplan med utekök/-grill och scen med tak, förberett för ljud och ljus.

För tillfället nyttjas fastighetens lokaler som restaurang med tillstånd för alkoholservering samt från brandskyddsmyndighet och miljö- och hälsa. Lokalen på nedanvåning i huvudbyggnad är godkänd för upp till 75 personer, lokalen i sidobyggnaden är godkänd för upp till 45 personer och uteserveringen är godkänd för upp till 150 personer. Fastigheten med dess bostad och lokaler lämpar sig för många olika slags verksamheter, där har tidigare varit bank, butiker, service, cykelverkstad samt karamelltillverkning. Restaurangköket är totalrenoverat år 2017, ventilationssystemet är fastighetstillbehör och ingår medan övriga restauranginventarier diskuteras/säljes separat. Fastigheten är taxerad som småhusenhet, typkod 220.

Bostaden finner vi på plan 2 i huvudbyggnaden, nås via separat ingång samt via branddörr från lokal på plan 1. 150 kvm fördelat på entréhall med gott om garderober, klädkammare, gästtoalett, ett stort sällskapsrum om 44 kvm, allrum med kamin, kök med matplats, badrum (badkar, separat dusch och tvättutrustning) samt två sovrum. Sällskapsrummet går att dela av till ytterligare ett eller två sovrum. Stor balkong, nås från allrum och kök. Från balkongen har du trevlig utsikt över innergården samt intilliggande boulebana, Sundelius park och Saxån.

Huvudbyggnaden har en stomme av betong, gjuten grund, tegelfasad och plåttak. Taket är ganska plant och skulle lämpa sig väl för solpaneler. Idag värms fastigheten med pellets, äldre värmepanna med två brännare. Pelletsbehållaren rymmer 2 ton. Varmvatten via separat VVB vilket gör att du kan välja att stänga av värmepannan över sommarmånaderna. Byggår 1968, tillbyggd med ovanvåning år 1970. Senaste större renovering genomfördes år 2017 då bland annat serveringslokal, handikapptoalett, mindre toalett och pissoar renoverades. Det fina badrummet i bostadslägenheten är byggt av fackmän är 2011, helkaklat med elektrisk golvvärme. Kaminen i allrummet är installerad år 2009, handlingar finns. I huvudbyggnaden fanns, när den tjänade som bank, ett kraftfullt ventilationssystem. Anläggningen finns kvar men har inte varit i bruk sedan banktiden, skick och funktion är därför okänt.

Sidobyggnaden härstammar från 1934 och är således fastighetens ursprungliga byggnad. Stomme sannolikt av tegel, takbeläggning är eternit. Även denna byggnad värms med pelletspannan, varmvatten med separat VVB. I byggnaden ryms diskrum och restaurangkök (inventarier säljes separat), bar, serveringslokal samt olika förrådsutrymmen. Här finns också pannrummet med värmepanna och pelletsbehållare. Sidobyggnaden genomgick större ombyggnad/renovering år 2016-2017.

Fastigheten har ny ingående elkabel sedan 2016. Ett abonnemang om 50 ampere betjänar hela fastigheten, går att utöka till 110 eller 120 ampere eller att sänka för lägre fasta kostnader. Notera att driftskostnader är angivna som totalkostnad idag och innefattar bostad och två lokaler med nuvarande restaurangverksamhet. Energideklaration är upprättad, se bilaga. Fiber finns.

Gårdsplanen utgörs av grusplan och gräsmatta med inslag av mindre planteringar. Planen används idag som uteservering och är därför inhägnad. Gårdsplanen nås via port mot Storgatan, via stor dubbelpor

Läs mer hos mäklaren
Lindwall´s Fastighetsforum

Kontakta mäklaren

Eva Suikkonen

Lindwall´s Fastighetsforum
0413-618 00