Lövåsvägen 45

Ulvsunda, Stockholms kommun Se på karta

22 000 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
350 m²
Tomtarea
902 m²

Lövåsvägen 45

Ulvsunda trädgårdsstad, Bromma, Stockholm

Exklusivt renoverad bostadsfastighet från 1913

Lillsjöhuset som byggdes 1913 i nationalromantisk stil, är unikt i sitt slag och har precis genomgått en mycket omfattande renovering. Fastigheten består idag av fyra lägenheter som har renoverats i tidstypisk stil utan att göra avkall på moderniteter, samt ett större dubbelgarage. Skulle det finnas intresse att vidareutveckla denna fastighet kan det finnas möjlighet att eventuellt exploatera den stora tomten.

Lägenhetsbeskrivning
Byggnadens fyra lägenheter är totalrenoverade in i minsta detalj och ägaren har fokuserat på att bygga upp interiören i den tidstypiska stilen från början av 1900-talet då fastigheten byggdes. Lägenheternas kök och andra snickerier är platsbyggda av Vamco Snickerier. Bänkskivor i köken är Silestone kompositsten, vitvaror är i huvudsak från Miele samt någon från Siemens, fantastiska golv i Baseco 30 mm massiva trägolv som är vitpigmenterade och oljevaxade, alla rum har platsbyggda tavellister för att undvika borrhål vid uppsättning av tavlor, värmekällor i lägenheterna är vattenburna radiatorer i gammal stil från Lenhovda samt att badrummen har elvärmeslingor i golven. Samtliga lägenheter har egen tvättmaskin.

Fastighetens totala bruksarea är 350 kvm, varav boarea 247 kvm, biarea 63 kvm, övrig area 40 kvm, fördelas enligt nedan.

Lgh 1. Entréplans lägenheten är en underbar etagelägenhet på 113 kvm (boarea 70 kvm, biarea 43 kvm) fördelade på 3 sovrum, vardagsrum, 2 wc/duschrum samt ett mkt stort kök där det också finns utrymme för att skapa ett hemmakontor.

Lgh 2. Lägenheten på 1 tr är på 70 kvm fördelade på 1 stort sovrum, vardagsrum, kök, wc/duschrum och en hall med yta för en bra arbetsplats (här kan även göras ett mindre sovrum).

Lgh 3. Lägenheten på 2 tr är på 67 kvm och har i stort sett samma planlösning som föregående lägenhet. Skillnaden mellan dem är att denna lägenhet har en vackert inbyggd förvaringslösning i vardagsrummet.

Lgh 4. En underbar vindslägenhet på 40 kvm samt ett praktiskt sovloft på 7 kvm. Lägenheten har en härlig rymd då takhöjden på den högsta punkten är ca 4 m. Här kan kopplas in vedkamin om så önskas.

I källaren finns ett badrum och tvättstuga/teknikrum. Skulle man välja att hyra ut lägenheterna för kortare tidsperioder, t ex som företagslägenheter, är detta ett mycket bra servicerum.

Öppen fiber finns indragen i samtliga lägenheter. Huset har även brandsäkrats med utrymningsvägar och övrig brandisolering. I tillägg har huset modern mekanisk frånluftsventilation.

Fasadens mönstermurade fris och blinderingar är nymurade. Trädgården har fått nytt liv med nya häckar, nylagd gräsmatta och renoverade grindstolpar.

Utvecklingspotential och möjlig köpare
Köparen kan vara någon som bara vill äga denna fina fastighet och förvalta den på ett omsorgsfullt sätt. Huset är idag en hyresfastighet men går att omvandla till en bostadsrättsförening om så önskas. Den obebyggda marken är utvecklingsmöjlighet och om byggnation skulle beviljas där, då vore det möjligt att bygga några stadsradhus eller ett större hus med ytterligare flera lägenheter. Under tiden då den nya köparen ev driver denna utvecklingsprocess kan man få en fin avkastning med att hyra ut lägenheterna som skulle generera uppskattningsvis en hyresintäkt på ca 80 000 kr/mån.

Affären är tänkt att genomföras som en aktieöverlåtelseaffär, en så kallad bolagsaffär.

För visning kontakta mäklaren.

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Haninge

Kontakta mäklaren

Stefan Sandin

SkandiaMäklarna Haninge
Mäklare Stefan Sandin, SkandiaMäklarna Haninge
070-6637959