Rågeterdalsvägen 5

Gryt, Valdemarsviks kommun Se på karta

5 000 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
9 804 m²
Byggår
1929
Driftkostnad
86 810 kr/år

Drömmarnas möjlighet finns nu att förverkliga då Gryts Skärgårdspensionat med om så önskas tillhörande verksamhet nu letar ny ägare. Mellan Norrköping och Västervik, strax utanför Valdemarsvik och närmare bestämt centralt i det lilla mysiga samhället Gryt mitt i fantastiskt fina Gryts Skärgård, möts vi att det ståtliga och vackra skärgårdspensionatet. Med praktfull äppelallé, möjligheter som lockar och omgivningar som berör välkomnar vi er till Gamla Åldersro!

Här finns ett pensionat som under de senaste åren drivits på halvfart då nuvarande ägare även drivit annan verksamhet på orten. Pensionatet har bra beläggning sommartid och återkommande kunder som hyr in sig i perioder under resterande året. Ägarna har då valt att öppna upp sin verksamhet, men övrig tid valt att hålla pensionatet stängt.

Senaste årsredovisningen omsatte det rörelsedrivande bolaget ca 1650 tkr men har tidigare haft omsättning över 3300 tkr när de höll verksamheten mer öppen och anordnade mer aktiviteter så som grillaftnar och julbord.

Pensionatet värms upp av bergvärme från 2011 och det är kommunalt vatten och avlopp.

Närmaste granne är mycket populära Gryts Handelsträdgård som är ett mycket populärt utflyktsmål där de har öppet stora delar av året.

Fastigheten uppfördes 1929/30 och fungerade ända fram till mitten av 1990-talet som traktens äldreboende. När det byggdes ett nytt äldreboende såldes fastigheten och har sedan dess fungerat som pensionat och bed & breakfast. Pensionatet som är fördelat på en huvudbyggnad och ett annex erbjuder idag 14 rum, konferensavdelning, restaurang samt vedeldad bastu. Alla rum är personligt inredda med olika standardutföranden och till olika prisklasser. Vissa av rummen har toalett på rummet medan andra delar på toalett och dusch som ligger i anslutning till rummen. Här finns möjlighet att hyra ut för bröllop och fest eller varför inte öppna en ateljé eller keramikverkstad? Flexibiliteten är stor, låt nyfikenheten locka.

För att göra bra bättre så finns inom bekvämt promenadavstånd havsbad, båtliv, vackra promenadstråk och en tystnad som idag är svårfunnet. Välkommen till Gryts Skärgårdspensionat!

För att ta del av ytterligare information samt visning av denna fantastiska byggnad, ring eller maila mig Emma Ivinger 070-7180632 [email protected]

Läs mer hos mäklaren
Våningen & Villan Norrköping

Kontakta mäklaren

Emma Ivinger

Våningen & Villan Norrköping
Mäklare Emma  Ivinger, Våningen & Villan Norrköping
0707-18 06 32