Särnmarksgatan 10 m.fl.

Lidköping Se på karta

28 000 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
786 m²
Driftkostnad
249 000 kr/år

Fastigheten Lidköping Jason 1, vars signum är den varma röda färgen, har en central roll i Lidköpings stadskärna. Med anor från tidigt 1900-tal har fastigheten genom tiderna varit en given mötesplats. Kaffedoften har finnits i byggnaden sedan tiden av Ivar Thun Speceri- och kaffeaffär till nuvarande café och restaurangverksamheter.

Hyresfastigheten omfattar totalt tre lokaler i gatuplan med en total yta om ca 462 m² som idag inrymmer väletablerade & stabila café-, butik- och restaurangverksamheter. I denna fastighet finns totalt 6 st hyreslägenheter med en bostadsyta om 692 m² där samtliga bostäder genomgående håller en god standard. Vid full hyresbeläggning av fastigheten inbringar Lidköping Jason 1 en hyresintäkt om 1 777 020 kr/år, med en nuvarande driftskostnad om ca 249 000 kr/år.

Fastigheten har kontinuerligt genomgått renoveringar så som uppdatering av värmesystem (fjärrvärme), stammar har renoverats samt flertalet av våtrummen har uppdaterats. Fönster och fasad har delvis renoverats under senare år. Bostäderna är representativa med bl.a. fiskbensparkett, rum i fil, pardörrar och generösa sällskapsutrymmen. I en lägenhet finns bl.a. platsbyggt kök i öppen planlösning samt exklusiva material så som kalksten och marmor. Bostädernas standard samt unika och generösa planlösningar är fördelaktiga vid uthyrning, nuvarande fastighetsägare har aldrig haft några bekymmer att få vakanta bostäder uthyrda.
Energideklaration för fastigheten är beställd och OVK-kontroll kommer utföras i samband med försäljning. Fastigheten är ansluten till fiber. Förteckning över ytor och hyresintäkter finns sammanställt under fliken "Dokument och länkar". Fastigheten kommer försäljas via anbudsförfarande.

Med ett centralt och torgnära läge med vy mot gamla rådhuset utgör verkligen denna fastighet en viktig del av Lidköpings centrum, nu ges en unik möjlighet att förvärva denna anrika fastighet.

Välkommen att anmäla intresse för ytterligare information och visning!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Falköping