Storgatan 66

Torsås Se på karta

2 750 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1 575 m²
Driftkostnad
45 500 kr/år

Längst med Storgatan på ett kustnära och attraktivt läge hittar du här Vandrarhemmet i Bergkvara, redo för en ny ägare som vill ta över för att förverkliga drömmar och skapa sina egna möjligheter!

Oavsett om det är ett pensionat, vandrarhem eller bed and breakfast som du vill bedriva här så kan man inte säga något om läget. Läget som det ligger på i Bergkvara gör att det under sommarsäsongen är många besökare och flera som också är återkommande gäster. Det är inte så konstigt när man tänker på närheten till havet, hamnen, Dalskär med sandstrand, brygga och hopptorn. Naturen ligger även den alldeles inpå knuten med fina vandringsleder och motionsspår.

I dess nuvarande form erbjuder Vandrarhemmet idag totalt 15 st rum för uthyrning som delar på fem renoverade badrum och två renoverade kök. På övervåningen finns en mindre lägenhet med ett rum, eget kök samt dusch och wc.
Vandrarhemmet är uppbyggt på det sättet att du utan några större ingrepp kan dela av en del av byggnaden till en ägarbostad medan du bedriver verksamhet i resterande del av huset. Nuvarande ägare har tagit väl hand om Vandrarhemmet och har även låtit genomföra en del stora renoveringar som bl a nya fönster, renovering och målning av fasad, nya badrum och kök, nya ytskikt samt brandlarm och brandklassade dörrar. Bergvärme installerades av tidigare ägare under 2009 och gör det mer kostnadseffektivt.

Möjligheterna för verksamhet här är egentligen många, nuvarande ägare har fått godkänt av kommunen för att bedriva hvb-boende, detaljplanen medger även att kunna göra om fastigheten till flerbostadshus vilket då möjliggör för uthyrning av bostäder. Du väljer själv vilken typ av verksamhet som du vill ha.

På baksidan finns en stor trädgårdstomt som gästerna kan njuta i. Insynsskyddat till grannarna och på tomten växer flera olika fruktträd. Parkering finns på baksidan samt en friliggande förrådsbyggnad.

Som Vandrarhem de år som det varit full beläggning har omsättningen legat på 650 000 - 700 000 kr / år. Driftkostnaderna för ett helår ligger på ca 45 000 kr. Med dessa siffror går det skapa bra förutsättningar för sig själv och den verksamhet man väljer att driva.

Bergkvara som samhälle ligger mellan två större regioner, Kalmar och Karlskrona, där det är ca 35 min åt endera håll vilket gör det till ett perfekt utgångsläge för många övernattande gäster på Vandrarhemmet som vill utforska hela regionen. Pendlingsbussar går också mellan Kalmar och Karlskrona och stannar i Bergkvara.
Som boende i Bergkvara är det också skönt att veta att det är promenadavstånd till bl.a. förskola, skola, pizzeria och mataffär. I Torsås som är endast 5 km bort så finns det full service med kommunkontor, nybyggd högstadieskola, bibliotek, kulturskola, sporthall, ICA, Coop, apotek, hälsocentral m.m.

Är det här din dröm börjar? Varmt välkommen med ditt intresse!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Kalmar/Torsås