Canadastigen 5

Kyrkviken, Lidingö Se på karta

12 975 000 kr

Bostadstyp
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
84 m²
Biarea
43 m²
Tomtarea
155 m²
Byggår
1908
Driftkostnad
35 384 kr/år
Antal besök
7 595
Dagar på Hemnet
11

ÖPPEN VISNING 9 MAJ KL 13:30-14:15
KONTAKTA ANNARS MÄKLAREN FÖR ATT BOKA PERSONLIG VISNING

Radhusområdet på Canadastigen i Kyrkviken uppfördes under åren 1907-1908 efter ritningar av arkitekt Rudolf Arborelius. Området består av 26 radhus och byggdes ursprungligen som arbetarbostäder för de som arbetade med byggnation av Lidingö Villastad eller tjänstgjorde vid Lidingöbanan. Arborelius anses ha inspirerats av engelsk och amerikansk byggnadsstil med besök till bland annat Chicago, S:t Louis och Philadelphia där han intresserat sig för radhusbebyggelse. Radhusen räknas idag som några av de allra första radhusen i Sverige, uppförda i tidig nationalromantisk stil.

På Canadastigen 5 ges nu möjlighet att flytta in i denna charmiga och kulturhistoriska miljö. Huset har en total golvyta om 135 kvadratmeter som disponeras i tre plan. Här erbjuds sekelskiftescharm i massor med bland annat spegeldörrar, spröjsade fönster, vackra trägolv och flera kakelugnar. Härliga uteplatser på båda sidor av huset med möjlighet till sol från tidig morgon till sena kvällen.

Entréplan med kök och vardagsrum där köket har utgång till trädgård i västerläge med kvällssol. Möjlighet att parkera bilen intill tomten på Annelundsvägen och gå in via köksingången, ett stort plus med detta läge i området. Fint vardagsrum med fönster mot de vackra trädgårdarna i områdets mitt. På övre plan finns två sovrum, båda med kakelugnar, samt en WC. Källare med stort allrum samt badrum. Huset har verkligen en stor portion karaktär och charm med alla fina detaljer från tidigt 1900-tal med bland annat kakelugnar i flera rum.

Här bor man i ett härligt läge på Lidingö, nära till Kyrkvikens vatten med båthamn och promenadstråk i vacker natur. Följer man Kyrkviken mot Elfvik finns här en uppsjö av olika jogging- och promenadvägar och känslan av att ”befinna sig på landet” är påtaglig bara inom några minuter. Samtidigt är här nära till Lidingö Centrum och till kommunikationerna med buss mot Ropsten och vidare in mot innerstan. Man kan dessutom cykla till Ropsten på ca 10 minuter. Alldeles intill Canadastigen finns Lidingövallen med tennisklubb (såväl inomhus- som utomhusbanor), café, friidrottsanläggning, fotbollsplan och ishockeyrink. Nära till skolor och förskolor.

Huset är förhandsbesiktat, besiktningsprotokoll finns på annonsen under rubrik "Dokument".

Välkomna att boka in er på visning via Bjurfors.se och att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Robert Nilsson vid frågor kring huset och området i stort.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Östermalm/Lidingö

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.