Bockgatan 48

Limhamn, Malmö Se på karta

8 300 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Parhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
134 m²
Biarea
73 m²
Tomtarea
228 m²
Byggår
1898
Energiklass
D
Driftkostnad
41 881 kr/år
Antal besök
12 607
Dagar på Hemnet
27

Få hus har en historia som Bockgatan 48. Här har livet passerat genom årtionden för flertalet familjer, men huset har även i källarplan inhyst köttaffär, leksaksaffär och bageri. Genom den röda grinden uppenbarar sig detta ståtliga vackra hus på Gamla Limhamn, med pittoreska gathus och moderna villor runtomkring, med en oas till trädgård och en grönskande vy med rosor, murgröna och gräsmatta.
Huset har flertalet välbevarade originaldetaljer och bjuder på en takhöjd få förunnat. Planlösningen består av tre våningar, där entréplan inrymmer stor möblerbar hall, ljust kök med snickerier i vitt, vardagsrum med härligt ljusinsläpp och platsbyggd bokhylla. Det finns även en gästtoalett. En trappa upp har taket en häpnadsväckande höjd med synliga balkar och en murstock som löper längs med väggen, tre sovrum med magisk takhöjd, det ena sovrummet har dessutom ett loft. Husets badrum ligger på ovanvåningen med både badkar och dusch.
Huset har också en källarvåning som idag är inredd till en lägenhet, med två rum, kokvrå, hall, badrum och tvättmöjligheter. Önskar man använda källaren till egen verksamhet går det utmärkt. Vill man använda källaren som sin egen, öppnar man upp dörren som finns i sovrummet till resten av källaren.

"Vi har bott i detta fantastiska hus sedan 1999. Här har våra barn vuxit upp och här har vi fått många fina stunder. Huset är charmigt med alla sina små egenheter och vi har verkligen trivts här. Huset är perfekt för att samla släkt och vänner i. Vi har haft 50-års fest med 80 personer. Då var det lite trångt. Trädgården är som ett extra rum på sommarhalvåret. Som en extra bonus har vi vår "bodega" där vi brukar avsluta våra kvällar eller ta en fika, läsa eller "bara vara". Gamla Limhamn är som en liten egen stad med närhet till såväl till affärer som till havet. Vårt hus ligger perfekt, nära bra mataffärer och 5 minuter cykelavstånd till ett dopp i havet. Välj mellan Sibbarp och Ribban, två fina alternativ. Under alla våra år här har det alltid varit lugnt och skönt och det är det fortfarande. Som köpare kan du förvänta dig ett kvällsdopp vid Ribban, en pizza på Dragörkajen, en glass på Limhamns Glassmejeri eller en lunch på Limhamns Fiskrökeri".

Välkomna till ett av Limhamns vackraste hus på bästa läget!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Limhamn