Skönstaholmsvägen 91

Skönstaholm, Stockholms kommun Se på karta

5 995 000 kr

Bostadstyp
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
98 m²
Biarea
20 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1952
Förening
BRF Skönstaholm
Om föreningen
Avgift
6 430 kr/mån
Driftkostnad
7 008 kr/år
Pris/m²
61 173 kr/m²
Antal besök
6 838
Dagar på Hemnet
24

Välkommen till detta fantastiska radhus i två plan med modern standard. Ett väl bevarat boende som genom åren renoverats och håller idag en hög standard. Totalt 5 rum varav 4 sovrum, två badrum med vardera toalett samt riktigt bra med förvaringsmöjligheter i ett flertal mindre förrådsutrymmen. Öppen spis med kassett finns. På framsidan av huset möts du av en riktigt stor altan som delvis är stenbelagd och delvis med trätrall och delar av altanen är under tak samt har ett västläge vilket innebär att du har solen från lunch och hela eftermiddagen och kvällen. På baksidan av huset som du når från bostadens nedre plan finner du en plan gräsmatta. En stabil förening som har ordning på sin ekonomi och även har en tydlig plan främöver med underhåll för området. Takbyte är klart och så även stambytet för denna bostad. Det finns en vind med snedtak och ståhöjd i nock där golvytan är cirka 55 kvm som idag saknar nyttjanderätt, se mer info under övrigt!

Radhusområdet Skönstaholm ligger i stadsdelen Hökarängen och i stadsdelsområdet och församlingen Farsta som tillhör Stockholms stad. Radhusen runt omkring Skönstaholm och i området är mycket omtyckta och populära då området är högt beläget utan genomfartstrafik och mycket barnvänligt. Närmaste tunnelbanestation är Hökarängen.

Skönstaholm stod färdigt 1952 i ambitionen att bli ett propagandaområde för radhus med hyreslägenheter. Brf Skönstaholm köpte Skönstaholm från Stockholmshem 2010 och rymmer 150 st lägenheter. Området är kulturklassat. Arkitekturhistorikerna framhåller Skönstaholm som ett av vårt lands finaste exempel på vad de kallar "folkhemsarkitekturen". Stockholms Stadsmuseum har utfärdat "särskilda riktlinjer", stränga regler, för hur Skönstaholm ska bibehålla sin ursprungliga karaktär.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Farsta

Kontakta mäklaren

Michael Schönning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Farsta
Mäklare Michael Schönning, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Farsta
070-495 91 03