Gulsparvsgatan 71 B

Örgryte, Göteborg Se på karta

8 200 000 kr

Bostadstyp
Radhus
Upplåtelseform
Tomträtt
Antal rum
6 rum
Boarea
165 m²
Biarea
106 m²
Tomtarea
301 m²
Byggår
1946
Driftkostnad
54 600 kr/år
Tomträttsavgäld
21 028 kr/år
Antal besök
10 950
Dagar på Hemnet
18

Rymligt familjeradhus med charmig 40-talskänsla om 271 kvm, 6 rok i 1,5 plan samt källare. Stor uteplats i väster. Trevligt läge på återvändsgatan längst upp i området, i kanten av Delsjö Naturreservat!

Några steg i stentrappan och in i stort hallrum med ett par garderober. Entrévåningen är ombyggd, öppen och sällskaplig med kök, matplats och vardagsrum i sammanhängande helhet.

Köket renoverat 2008 och har en sådan volym att ett helt sällskap kan laga mat tillsammans. Fönster mot entrésidan. Med utsikt mot trädgården finns en naturlig plats för ett stort matbord. De klassiska, nya fönsterpartierna ger huset ett behagligt dagsljus och en naturlig kommunikation mellan ute och inne. Vardagsrummet intill rymmer en yvig soffgrupp och därifrån kan skenet från den öppna spisen avnjutas. En härlig plats att avrunda dagen.

Utgång till trädgården med ett flertal uteplatser på trädäcken att välja bland. Närmast huset är en väderskyddad altan och i två etage finns trädäck om tillsammans cirka 90 kvadrat. Sommarhalvåret är kommunikationen mellan inne-och utemiljön en fantastisk tillgång.

På entrévåningen finns även två sköna sovrum, varav ett används som walk in closet, och ett badrum installerat 2010..

Originaltrappan leder upp till andra våningens övre hallrum. Våningsplanet har tre sovrum, en toalett och förrådsvind. Det stora rummet kallar vi ateljén eller allrummet som med omkring 40 kvm är ett underbart kreativt rum med sina inmålade takstolar och två stora takfönster. En kreativ känsla härskar här hur det än nyttjas. Kanske som sovrum, arbetsrum/studio eller allrum. Gästrummet intill har ett takfönster och två garderober. Ett charmigt sovrum med snedtak med garderob ligger mot återvändsgatan. Mellan detta och förrådsvinden är toaletten.

I källarvåningen ligger ett mörkgrått golvklinker. Även här är det rymliga utrymmen med nyrenoverad tvättstuga, hobbyrum, pannrum med installerad fjärrvärme, förrådsrum och vinkällare. Med två meter i tak kan även de längre ta sig runt. Här finns också en entré från gatasidan.

Ta en promenad ned till stan eller följ stigen upp i naturreservatet. Bo länge, som man brukar här, och trivs med livet mitt emellan kontrasterna.

Byggnaden har dränerats i öster mot gatan, ny el, yttertaket omlagt, nya fönster i väster, nytt kök, nytt bad, ny tvättstuga.

Läs mer hos mäklaren
Ahre Fastighetsbyrå

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
  • 6
    dec
    Sön 6 dec kl. 13:00–14:00
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.